12 yaşındaki çocuk Einstein ve Hawking'den daha yüksek IQ skorlarına ulaştı

İngiltere'nin Devon bölgesinden 12 yaşındaki bir çocuk Cattell III-B IQ testinde hem Albert Einstein hem de Stephen Hawking'i geride bıraktı.

Rory Bidwell isimli çocuk, iki bilim insanından iki puan daha yüksek olan 162 maksimum puan elde etti.

North Devon Gazette'nin haberine göre, Rory Bidwell 12. doğum gününden iki hafta sonra Exeter'de "hiçbir hazırlık yapmadan" iki saatlik bir teste girdi.

Rory testlerin sonucunda 162 gibi inanılmaz bir puan alarak rekor kırdı. Karşılaştırmak gerekirse, iki fizikçi Albert Einstein ve Stephen Hawking 160 IQ'ya sahipti.

Rory bu sonuçlardan birkaç gün sonra, dünyadaki en yüksek IQ'ya sahip yüzde 2'lik bir grubun oluşturduğu bir dernek olan Mensa'ya katılmaya davet edildi.

Rory ilk olarak iki yaşındayken, kendi başına 100 parçalık yapbozlar yaparken olağanüstü zihinsel yetenek belirtileri gösterdi.

Ardından, ortaokuldaki ikinci yılında, 7. sınıf cebir müfredatına hakim oldu. Annesine göre "her şeyi anlayabilen ve bilgileri ezberleyebilen inanılmaz bir beyni" var.

Buna rağmen, Rory hala bazen okul ödevlerine konsantre olması için hatırlatılmaya ihtiyaç duyan 12 yaşında normal bir çocuk. Çocuk aynı zamanda okulunu kros ve ragbi dallarında temsil eden hevesli bir sporcu. The Guardian'ın haberine göre Torridgeside futbol takımı tarafından da yılın oyuncusu seçildi.