Zürich’te Efrin protestosu

İsviçre’nin Zürich kentinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları bugün akşam saatlerinde, TC Konsolosluğu önünde Efrin’e yönelik Erdoğan’ın tehditlerini protesto etti.

Protesto eylemine Zürich Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Beritan Kadın Meclisi, PYD Zürich, HDK-Swisre, MLKP, Devrimci Komünarlar Partisi ve Partizan katıldı.

AKP Başkanı Erdoğan’ın Rojava’nın Efrin Kantonuna yönelik saldırı ve tehditlerine karşı yapılan eylemde ilk olarak Zürich DKTM adına Cuma Allak konuşma yaptı. Allak Erdoğan’ın tehditlerine karşı dünya halkları Kobanê ruhuyla direniş geliştireceklerini belirterek ‘’Efrin halkı yalnız değildir. Bunu bütün dünyaya göstereceğiz’’ dedi.

Allak’tan sonra sırasıyla PYD ve HDK-Swisre adına yapılan konuşmalarda Erdoğan’ın faşizan saldırıları kınanıp birlikte mücadele etmenin önemi vurgulandı.

Eylemde sık sık ‘’Bijî berxwedana Efrinê’’, ‘’Katil Erdoğan,’’ ‘’Faşist Erdoğan’’, ‘’Direne direne kazanacağız’’, ‘’Bijî YPJ ve YPG’’ sloganları atıldı.

Ayrıca Eylem Tertip Komitesi Efrin tehlikesi geçene kadar eylemde olacaklarını belirterek 20 Ocak Cumartesi günü Zürich Helvetia Platz’da saat 14:00 de yapılacak ‘’Diktatöre Hayır, Efrin Halkı Yalnız Degildir’’ eylemine kitlesel katılım çağrısı yapıldı.