'Zalimin zulmüne karşı mazlumların direnişi haktır'

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal amaçlı başlattığı saldırılara ilişkin açıklama yapan FEDA Pirleri Meclisi, “Zalimin zulmüne karşı mazlumların direnişi haktır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan FEDA Pirleri Meclisi şunları belirtti: “AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iç siyasette yok olan itibarını yeniden güçlendirmek ve zayıflayan iktidarını sözde dış tehditler yaratarak güçlendirmeyi amaç edinen politikaları Efrîn’i ve orada varlık mücadelesi sürdüren Kürt Alevileri hedef almıştır. Bugün Türkiye saatiyle 17.00 sıralarında Efrîn’e yönelik sözde meşru müdafaa temelli saldırının başladığını açıklamasının ardından Türkiye sahasından 70 civarı askeri uçak ve helikopter havalanarak Efrîn’e yönelik hava saldırısı yapmaya başladı. Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçeleri arasında sınır hattında bomba seslerinin duyulduğu bölgede yaşayanlar tarafından bildirildi.

Yapılan bombardımanda Cindirese, Reco, Şera, Şerawa ve özellikle Kürt Alevilerin yoğun olarak yaşadığı Mabata bölgelerinin yoğun bir şekilde bombalandığı öğrenildi. Diyarbakır askeri havaalanından havalandığı belirtilen savaş uçakları ilk olarak Efrîn'i bombaladı. Bölgede bir yandan keşif uçuşları yapılırken diğer yandan bölgeye yönelik ağır hava saldırıları devam etmekte çok sayıda can kaybı ve yaralı haberleri ajanslara düşmektedir.

Na Hakk zihniyete karşı mazlum halkların sesi olmak Nemrudi zihniyetin katliamlarına maruz kalan başta biz Aleviler olmak üzere tüm insanlığın ahlâki sorumluluğudur. Efrîn halkı yıllardır dünyayı DAİŞ zulmünden kurtarmak adına hakikat yolunda mücadele ederken onlarca evladını toprağa vermiş ancak hakikat yolundaki mücadelelerinden geri durmamıştır. Bugün Na hak zihniyetin gerçekleştirdiği saldırılara karşı Efrîn’de yaşayan halklarının arkasında durmak uluslararası toplumların ve insan hakları kuruluşlarının ahlaki sorumluluğudur.”

Türkiye tarafından masum halklara karşı gerçekleştirilen saldırıları engellemenin tüm insanlığın görevi olduğu da dile getirilen açıklamada, “Biz FEDA Pirler Meclisi ve FEDA olarak zalimin zulmüne biat etmeyen, mazlumun feryadına sessiz kalmayan ve Na Hakk zihniyete karşı kadimden bugüne direnişi esas alan başta Alevi toplumu olmak üzere hak ve hakikatten insani değerlerden yana olan tüm halkları, inanç mensuplarını ve muhalif devrimci yapıları Efrîn’deki masum halkların sesi olmaya ve Hak ve Hakikatten yana saf tutmaya çağırıyoruz” denildi.