Türk devletinin saldırılarına karşı tepkiler sürüyor

Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırılarını protesto eden Kürdistanlılar, saldırıların ardından DAİŞ çetelerinin tekrar güç kazanacağı vurgulandı.

İşgalci Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırıları Almanya'nın Heilbron kentinde binlerce Kürdistanlı ve dostları tarafından protesto edildi. Faşist bir grubun savaşa destek mitingi yapmasına da tepki gösterilen eyleme, Sol Parti, MLPD, Verdi sendikası, Soziale Zentrum Khäte isimli Alman Gençlik örgütü ve Türkiyeli sol gruplar da katıldı. Eylemde Kürdistan Topluluklar Federasyonu Eşbaşkanı (FCK) Sait Öztürk Rojava'da yaşanan katliamlara ilişkin bir konuşma yaptı. Erdoğan'ın Kürt halkına karşı soykırım uygulamak istediğine dikkat çeken Öztürk, Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar olarak Rojava'ye sahip çıkmak için sokakları terk etmemeleri gerektiğini söyledi.

KİEL

Almanya'nın Kiel kentinde Türk devleti ile ona bağlı çetelerin Rojava'ya yönelik saldırılarında şehit düşen Dijwar Qamişlo için bir anma yapıldı. Anmada konuşan Ş. Dijwar Qamışlo'nun kız kardeşi Mahabad, 3 kardeşi ile bir kuzeninin şehit düştüğünü söyledi. Şehitlerin yengesi Dayika Salah, Ş . Dijwar'ın daha önce farklı bir şehirde mücadele yürüttüğünü, Türk devletinin ve onan bağlı çetelerin Rojavaya başlattıkları soykırım işgaline karşı Serekaniyê'ye giderek kahramanca savaştığını ve 16 Ekim'de de hava saldırısında şehit düştüğünü belirtti.

SYDNEY

Avustralya'nın Sydney kentinde Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin işgal saldırılarını kınamak için bir yürüyüş düzenledi. Sydney Town Hall meydanında bir araya gelen kitle buradan Costem House meydanına kadar yürüdü. Çok sayıda sivil toplum örgütünün de katıldığı eylemde yapılan konuşmalarda, Türk devletinin işgal saldırılarının ardından DAİŞ'in tekrar güçleneceği vurgulandı.