Türk çetesinden 'uluslararası tutuklama' dolandırıcılığı!

Almanya'da bir Tür çetesi, İstanbul mahkemesi mühürlü sahte evraklarla vatandaşları dolandırmaya çalışıyor. Çete posta yoluyla gönderdiği mektuplarla "Hakkınızda uluslararası tutuklama kararı var" deyip 12.500 Euro talep ediyor.

Almanya'da vatandaşları dolandıran Türk çetelerinin son dönemlerde yöntemlerini değiştirdikleri ortaya çıktı. Çete posta yoluyla gönderdikleri İstanbul mahkemesi mühürlü ve Alman Federal Emniyet Teşkilatı (BKA) logolu sahte evraklarla vatandaşlara şantaj yapıyor.

İstanbul mahkemesi mühürlü evrakları alan vatandaşların kara para aklama veya "terör örgütü ile bağlantı " suçu işledikleri iddiası yer alıyor. Belgede devamla şu bilgilerle vatandaşlardan derhal depozito adı altında 12.500 Euro para talep ediliyor:

"İşlediğiniz suçlardan dolayı hakkınızda uluslararası tutuklama kararı var. Duruşma tarihinde İstanbul'a gelip ifade vermeniz gerekiyor. Şayet bu duruşmaya katılmazsanız, hakkınızda alınan uluslararası tutuklama kararı devreye girecek."

BKA: MEKTUPLARA İTİBAR ETMEYİN

Çete mektubu alan vatandaşlardan sözde "BKA bir memur" adıyla telefon numarası verilen bir çete üyesiyle bağlantı kurmalarını istiyor. Telefon numarası ise Frankfurt şehir kodu olması dikkat çekiyor.

BKA ise internet sitesinden yaptığı açıklamada vatandaşları dolandırıcılık çetesine karşı uyardı. Söz konusu mektupları alan kişilerin asla talep edilen parayı yatırmamaları ve hiçbir şekilde cevap vermemelerini isteyen BKA açıklamasında devamla şu uyarılar yapıldı:

"Böylesi mektuplar son dönemlerde arttı. Vatandaşlar kesinlikle bu mektuplara itibar etmesinler. Mektupta yer alan telefon numarasının Almanya hiçbir ilgisi yok, yurt dışındaki bir çağrı merkezine ait. Numarayı asla arayıp bağlantı kurmayın. Şayet böyle şekilde para yatırmışsanız, derhal polise gidip şikayetçi olun."