Strasbourg’daki büyük yürüyüşe çağrı

Fransa Demokratik Kürt konseyi (CDK-F ) eş başkanlığı, Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan'a dönük 15 Şubat uluslararası komplonun 19. Yıldönümünde Fransa'nın Strasbourg kentinde yapılacak merkezi yürüyüşe güçlü katılım çağrısında bulundu.

CDK-F yaptığı yazılı açıklamada, "15 Şubat 1999’da uluslararası bir komployla kaçırılıp Türkiye'de tek kişilik ada cezaevinde 19 yıldır ağır tecrit altında tutulan Kürt halk önderi sayın Öcalan şahsında, Kürt halkı ve tüm Ortadoğu halklarının hedef alındığının, bugün yaşanan siyasal gelişmeler itibariyle tamamen kanıtlandığı gibi Kürt halkının inkarı üzerine kurulan Ortadoğu halklarına yönelik uluslararası komplonun, 15 Şubat komplosuyla tamamlanmak istenmiştir” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Milliyetçilik, dincilik ve cinsiyetçiliğe dayalı ulus devlet faşizminin yüzyıllık komplonun üzerine inşa edilmiştir, demokratik ulus ve demokratik konfederalizm çözümüyle en büyük tehdidi oluşturduğu için sayın Öcalan'ın hedef alındığı her geçen gün ispatlanmıştır.

Onun için halkımıza ve halklara dayatılan yüzyıllık komployu boşa çıkarmanın, özcesi Kürtlerin özgür ve demokratik birliğinin, etnik, dinsel, mezhepsel, kültürel tüm renkleri, sesleri ve kimlikleriyle Ortadoğu halklarının eşit, barışçıl bir ortamda özgür ve demokratik birlikteliklerinin yolu, Sayın Öcalan'ın özgürlüğünden ve demokratik ulus projesinin inşasından geçmektedir. Tüm küresel sorunlar açısından bir umut ve proje olan sayın Öcalan'ın direniş ve mücadelesinin giderek enternasyonal bir karakter kazandığı bugün Efrin’deki çağın direnişinde bir daha ortaya çıkmıştır. Efrin direnişinin ruhunu oluşturan paradigmanın mimarı sayın Öcalan'ın özgürlüğünü haykırmak ve uluslararası komployu protesto etmek için 17 şubat Cumartesi günü Fransa’daki başta Kürt halkımızı ve dostlarını büyük yürüyüş ve mitinge katılmaya çağırıyoruz" .”

Yürüyüş Cumartesi günü saat 10.00’da tren garı önündeki Metz bulvarında başlayacak.