Paris ve Marsilya’da Efrîn’e yönelik tehditler protesto edildi

Fransa’nın başkenti Paris ile Marsilya kentlerinde Türk devletinin Efrîn’e yönelik tehditleri protesto edildi.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'te Türk Devletinin Efrin'e saldırı tehdidi bir eylemle protesto edildi.



Fransa Demokratik Kürt Konseyi’nin (CDK-F) çağrısıyla yapılan yürüyüş saat 19.00'da Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde başladı.

YPG, YPJ flamalar ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ve "Stop Erdoğan, “Stop DAİŞ" yazılı dövizler taşındı.

"Katil, terörist Erdoğan" sloganları atan kitle Strasbourg Saint Denis metrosuna kadar yürüdü.

Faşist Türk Devletinin Efrîn'e ve Kürt kazanımlarına yönelik saldırı kınayan KCDK-E Eş Başkanlık Divan Kurulu üyesi Murat Ceylan şunları belirtti: "Faşist Türk devleti ve diktatör Erdoğan'ın Kürt kazanımlarına karşı saldırılarına Kobanê, Şengal ve Rojava direniş ruhuyla olduğu gibi halkımız Efrîn içinde alanlarda olarak boşa çıkaracaktır.”

Ceylan Avrupa'da yaşayan tüm Kürdistanlıların yarın çok geç olmadan Efrîn direnişini sahiplenme çağrısında bulundu.

Eylem 20 Ocak Cumartesi günü saat 14.00'de Gar de L’Est önünde başlayacak Efrîn'i sahiplenme yürüyüşüne katılım çağrısının ardından, "Öcalan'a özgürlük", "Yaşasın Efrîn direnişi" sloganları ile son buldu.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de Efrîn’e yönelik Türk devletinin tehditleri kitlesel bir eylemle protesto edildi.

“Efrîn yalnız değildir” eylemi için akşam saatlerinde Güney Fransa Bölge Parlamentosu önüne akın eden Kürdistanlılar “Efrîn yalnız değil”, “Katil Erdoğan”, “Katil Türkiye” sloganı attı. Kısa süre sonra polis olay yerine gelerek bölgeyi ablukaya alırken, Kürdistanlılar eylemlerini sürdürdü.

Efrîn'le dayanışma sloganın atıldığı eylemde marşlar da okundu.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına bir konuşma yapan Azad Şirnex, “Efrîn bir ateş topudur. O topu tutan yanar. Buradan bir kez daha uyarıyoruz; ateşle oynamayın. Sonuçları ağır olur" diye uyardı.

Eylem, Marsilya ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılara 20 Ocak Cumartesi günü düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı ile sona erdi.