Paris’te işgalci savaşa karşı Kürt halkı ile dayanışma eylemi

AVEG-KON’a bağlı, Fransa’da faaliyet yürüten ACTIT’in, “İşgalci savaşa karşı Kürt halkı ile dayanışalım!” çağrısı üzerine Paris’te bir protesto eylemi gerçekleşti.

Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTIT) Paris’teki Chatelet meydanında “sömürgeci faşizmin Güney Kürdistan ve Rojava’ya işgal ve soykırım politikasını protesto için pankart astı, stant açıp bildiri dağıttı. 

ACTIT alanda yaptığı açıklamada, işgal saldırılarının amacının Kürt özgürlük mücadelesinin farklı parçalardaki ulusal demokratik kazanımlarını ortadan kaldırmak, direniş gücünü kırmak ve tasfiye etmek olduğunu belirtti.

ACTIT, Fransa devletini, yakın bir geçmişte üst kademelerinde ağırladığı YPG ve YPJ’li Kürt savaşçıların kazanımlarını yok etmek isteyen Türk devletine yaptığı silah satışını durdurmaya ve “savaş şefi Erdoğan’ı kınamaya” çağırdı.

Fransa işçi sınıfı ve emekçilerine de seslenilerek “Fransa devletini faşist Türk sömürgeciliğine karşı bu tutumu almaya zorlamalıyız. Fransa Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’na mailler atarak, sokakta sesimizi yükselterek Kürt halkı ile dayanışmalı, sesimizi onların soluğuna katmalıyız.” denildi.