NAV-DEM’den alanlara çıkma çağrısı

NAV-DEM, Efrîn’e saldırılara karşı alanlara çıkma çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan NAV-DEM, şunları belirtti: “Almanya'da yapılacak eylemlere 4 parçadan Kürdistanlıların ulusal ruhla alanlara inmeye çağırıyoruz.

Efrîn ve Rojava'ya dönük her türlü saldırı halkımız tarafından Kobanê'ye nasıl sahip çıkıldıysa yine aynı duygu ve ulusal ruhla Efrîn halkını yalnız bırakılmamalıdır. Efrîn Kobanê'dir, Kirmanşah'tır, Hewler'dir ve Amed'dir Kürdistan'dır. Halklarımızın kendi kaderini tayin hakkına karşı sömürgeci planlar halkların dayanışması ile boşa çıkarmalıdırlar.

Başta Almanya'daki dört parçadan Kürdistan halkı olmak üzere, AKP/MHP faşizmi ve diktatör Erdoğan'ın saldırılarına karşı gereken cevabı vermek için, topyekün dayanışma gösterip, mücadeleyi ortaklaştırarak yükseltmelidir.

Almanya’nın birçok merkezinde Türk devletinin Efrîn saldırılarına karşı belirlenmiş yürüyüş ve mitinglere başta NAV-DEM'in Kürdistani tüm birleşenlerin kurumları (halk meclislerin tüm yönetim ve üyeleri, NAV-Yêk, CÎK, FEDA) demokrat Türkiye halklarını, tüm devrimci – demokratik güçleri AKP’nin katliamcı yüzünü açığa çıkarmak ve hesap sormak için an itibarıyla alanlara güçlü katılmaya çağırıyoruz.”