NAV-DEM: AKP Roboski'nin hesabını vermek zorunda

NAV-DEM, "AKP, Roboski Katliamı’nın hesabını vermek zorundadır. AKP’nin katliamcı yüzünü açığa çıkarmak ve hesap sormak için mücadeleyi her düzeyde yükseltmeye çağırıyoruz" dedi.

Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM), bugün Roboski Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Roboski’de bundan 6 yıl önce devletin savaş uçakları ile gerçekleştirdiği bombardıman sonucunda çoğu çocuk ve genç 34 kişinin barbarca katledildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, şunlar belirtildi:

'ÖZEL SAVAŞ POLİTİKASININ SONUCU'

“Sömürgeci Türk devleti, Kürdistan üzerinde uyguladığı ekonomik talan, askeri işgal, siyasi ve kültürel soykırım politikalarıyla bir taraftan halkı aç bırakıp kendisine muhtaç hale getirmeye çalışırken, öbür yandan sırf yaşamını sürdürmek için adına sınır kaçakçılığı denilen ve büyük tehlikelerle dolu risk göze alarak sınır ticaretini yapan Kürtleri bomba yağdırarak katletmektedir.

Faşist AKP-MHP devletinin Bakur, Rojava, Güney ve Doğu Kürdistan sınırlarında Kürtleri kurşunlayarak öldürmediği gün neredeyse yok gibidir. Kürtler, kendi topraklarında sınır ticareti ve sınır kaçakçılığına zorlanıp sömürgeci egemen güçler tarafından sürekli katledilmektedir.

40 yıllık özgürlük mücadelemiz tarihinde milyonlarca Kürt ve Kürdistanlı zorla topraklarından göçertilip metropollere ve yurt dışına sürülmüştür. Kürdistan’ı boşaltarak insansızlaştırma politikalarına karşı direnenlerin ise işkence, zindan ve katliam yolu ile sindirilmeye çalışmaktadır.

Roboski Katliamı’nın da özel savaş politikalarının bir sonucu olarak gerçekleştirilmiştir.

“Bu katliam özgürlük mücadelemiz tarihinde gerçekleştirilen en barbarca bir katliam olarak tarihe geçmiştir. Roboski Katliamı’nın altında yatan gerçeklik kesinlikle AKP’nin büyük Kürt düşmanlığı zihniyeti olmuştur. Roboski Katliamı savaş kurallarına dahi saygı gösterilmeden son derece planlı ve bilinçli yapılmıştır. Katliamın planlayıcısı ve karar veren gücü Erdoğan ve AKP hükümetidir. Bundandır ki, aradan 6 yıl geçmesine rağmen katliamdan sorumlu hiçbir kişi ne tutuklanmış, ne soruşturmaya alınmıştır."

'ROBOSKİ'NİN HESABI VERİLMEDEN...'

NAV-DEM, "Roboski Katliamı aydınlatılmadan, suçlular cezalandırılmadan Kürt sorununun çözümü ve demokrasi adına hiçbir adım atılamaz" diyerek, şunları da kaydetti:

"Suçlu AKP devletidir. AKP, Roboski Katliamı’nın hesabını vermek zorundadır. NAV-DEM olarak tüm mücadelemiz aynı zamanda AKP devletinden Roboski’de, Kürdistan’da katledilen yüzlerce çocuk, genç ve kadının hesabını sormak vicdanımızın borcudur.

ÇAĞRI

Roboski’nin hesabı mutlaka sorulacaktır. Bunun için Kürdistan halkını, Türkiye halklarını, tüm devrimci-demokratik güçleri AKP’nin katliamcı yüzünü açığa çıkarmak ve hesap sormak için mücadeleyi her düzeyde yükseltmeye çağırıyoruz.”

Bu vahşi katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerine ve Kürt halkına bir kez daha başsağlığı diliyoruz."