Münih'te tutsaklarla dayanışma mitingi

Münih'te devrimci tutsaklarla dayanışma amacıyla miting düzenlendi.

Almanya'nın Münih kentinde Êdî Bese Platformu tarafından Tutsaklarla Dayanışma Mitingi düzenlendi.

Eyalet Mahkemesinin önünde düzenlenen mitinge, devrimci, demokrat ve yurtsever kurumlar katıldı.

ATİK Eş Başkanı, açılış konuşmasında şunları söyledi: "Bugün mahkemede Sayın Müslüm Elma'nın dediği gibi Alman emperyalizmi yoldaşlarımızı, arkadaşlarımızı illegal bir şekilde dinleyerek TKP/ML üye ve yöneticisi olma iddiası ile delil oluşturmaya çalışmaktadır. Bu deliller uluslararası insan hakları sözleşmelerine aykırı bir şekilde yapılmıştır. ATİK olarak bugün burada düzenlenen mitingin örgütleyicisi olan Êdî Bese Platformu'na teşekkür ediyoruz. Biz biliyoruz ki; bu saldırıları ve yasaklamaları birleşik ortak mücadelemizle aşacağız."

SARIYILDIZ: ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA TUTUKLANDILAR

Mitinge katılan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız da, devrimci ve demokratların üzerine düşen görevin birleşik mücadeleyi güçlendirmek olduğunu vurguladı. Sarıyıldız, "Biz başından beri bu arkadaşlarımızın Erdoğan'ın talimatı ile tutuklandığını ifade ediyoruz. Almanya ve Türkiye arasındaki tarihsel iş birliğini biz çok iyi biliyoruz. Tüm dünyanın insani değerleri Ortadoğu'da yoldaşlarımız tarafından korunmaktadır" dedi.

Mitinge ATİK, YDG, Yeni Kadın, Partizan, AvEG-Kon, Edi Bese Platformu, Verdi Jugend ve die Sozialistische Jugend gibi birçok çevreden katılım oldu.