Marsilya ve Aarau'da şehit anması

Fransa'nın Marsilya kentinde Mayıs ayı şehitleri için anma turnuvası düzenlendi. İsviçre'nin Aarau kentinde ise Amanos'da şehit düşen HPG gerillası Barış Er ve Necmettin Kutum anıldı.

Fransa'nın Marsilya şehrinde Mayıs ayı şehitleri için anma turnuvası düzenlendi. 16 takımın katılımıyla saat 9.00'da Marignane stadındaki turnuva Kürdistan devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından Ercan Ekmekçi kısa bir konuşma yaptı. Konuşmadan sonra kura çekimiyle beraber maçlar başladı. 16 takım arasında final maçı Roja Welat ve Palas spor arasında gerçekleşti son maçı 3-0 Alan Roja Welat turnuvanın birincisi oldu. Sekiz senedir birinci olan Roja Welat takımı yaptığı açıklamada, bu etkinliğin kendileri için büyük bir değer taşıdığını dile getirdi. 5 Mayıs'da Paris’te gerçekleşecek Mazlum Doğan gençlik festivaline de katılım çağrısında bulunan Roja Welat takımı, "Önder Apo üzerindeki tecridi hep beraber kıralım" dedi.

AARAU

İsviçre'nin Aarau kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde yakın zamanda Amanos dağlarında şehit düşen HPG gerillası Barış Er (Dijwar Erkendi) ve Necmettin Kutum (Ferhat Jinda) için Şehit Aileleri tarafından bir anma etkinliği düzenlendi. KCK Yürütme Konsey üyesi Zübeyir Aydar, HDP Siirt Milletvekili Besime Konca ve Amed Büyük Şehir Belediye eşbaşkanı Fırat Anlı ve yüzlerce Kürdistanlının katıldığı anma etkinliği devrim şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Anmada, Mamoste Gernas, şehit Barış Er'in amcası Necmettin Er, Zübeyir Aydar, Besime Konca ve Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S) adına Cuma Allak birer konuşma yaptı. Mamoste Gernas ve amca Necmettin Er yaptıkları konuşmada, şehitlerin bırakmış olduğu mücadeleyi zafere götürmenin kendileri için bir borç olduğunu vurguladı.

'ŞEHİTLERİN BIRAKMIŞ OLDUĞU ONURLU MÜCADELEYİ ZAFERE TAŞIYACAĞIZ'

KCK Yürütme Konsey üyesi Aydar ise yaptığı konuşmada şunları belirtti: "Şehitlerimiz bizleri bugünlere getiren birer abidedir bizlere düşen ise onların bizlere bırakmış oldukları bu onurlu mücadeleyi zafere taşımaktır. Bugün YPG/YPJ Efrîn’de savaşıyor ve şunu herkes bilsin işgalci Türk devletini Efrîn'den söküp atacağız."

Besime Konca da 24 Haziran’da yapılacak olan seçimler için 7 Haziran ruhu ile çalışması gerektiğine değindi. Cuma Allak ise, "Barış Er'in ailesi bu mücadele çok şehidi olan bir ailedir. Onların şahsında Kürdistan halkının başı sağ olsun" dedi. Konuşmalar ardından Dijwar Erkendi için hazırlanan sinevziyon gösterimi yapıldı. Anma şehitler anısına verilen yemekle sona erdi.