Kürt siyasetçi Mesut Uysal vefat etti

KNK Kurucu Üyesi Mesut Uysal, dün akşam Belçika’da vefat etti. Uysal’ın cenazesi Şırnak’a götürülecek.

Kürdistan Ulusal Kongresi Kurucu Üyesi Mesut Uysal, uzun yıllardır sürgün yaşadığı Belçika’da vefat etti. KNK, Uysal’ın vefatına ilişkin, "Kürdistan halkına, devrim emekçilerine ve aileye başsağlığı diliyoruz" dedi.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Yürütme Konseyi, Kurucu Üyesi Mesut Uysal'ın dün vefat etmesine ilişkin bir başsağlığı mesajı yayımladı.

'KÜRT SİYASETİNDE ÖNEMLİ ROL OYNADI'

KNK açıklamasında şunlar belirtildi:

“Kurucu üyemiz Mesut Uysal'ın üzücü vefat haberi bizleri derinden üzmüştür. Sayın Mesut Uysal, Şırnak'ta siyasi ve yurtsever çalışmalarında yer alıyordu. Kürt siyasetinde önemli bir yere sahipti. Uysal KNK kurucu üyesiydi. Bundan önce de Kürdistan Ulusal Parlamentosunu kurma çalışmalarında yer almıştı. Kurucu üyeler adına dağdaki görüşmelerde yer aldı. Türk devletinin saldırı ve baskıları yüzünden Avrupa'ya çıkmak zorunda kalmıştı. Avrupa'da da özgünlük çalışmalarında yerini aldı ve yurt dışında bulunan Kürdistan Parlamentosunda (PKDW) yerini almıştır.

Mesut Uysal'ın yaşamını yitirmesinden dolayı çok üzgünüz ve bu üzüntümüzü aile ve dostlarımız ile paylaşıyoruz. Bu vesile ile biz Kürdistan halkına, devrim emekçilerine ve aileye başsağlığı diliyoruz."

CENAZESİ KÜRDİSTAN'A GÖNDERİLECEK

Belçika'da yaşamını yitiren Mesut Uysal'ın cenazesinin Şırnak'ta defnedileceği belirtildi.