KCDK-E: Türk devletinin Efrîn’i işgal planlarına karşı sokaklara

Erdoğan’ın Efrîn’e saldıracakları açıklamasına tepki gösteren KCDK-E, “AKP-MHP iktidarı Efrîn’i işgal planıyla açık açık Kürt halkına karşı topyekun savaş, katliam, imha ve soykırım dayatmakta ve Kürdün imhasını hedeflemektedir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Kürt halkının yarattığı değerleri hedef alan diktatör Erdoğan ve işgalci Türk ordusunun çatışmasızlık bölgeleri oluşturma yalanı altında İdlip’teki Suriye El Qaidesi olan Heyet Tahrir El Şam ile kol kola Efrîn’i işgal etmeyi hedeflediğini kaydetti.

Bölgeye tank ve ağır silah sevkiyatı yapan Türk ordusu ve çetelerinin saldırılarını Efrîn’in Qere Baba ile Raco bölgesi Ferferkê köyü ile Pira Heşkeriya köyüne taşıdığını kaydeden KCDK-E Eş Başkanlık divanı açıklamasında şunlara yer verdi: “Ayrıca Türk ordusu Suriye’nin Halep kenti kırsalındaki Cebel El Şêx bölgesinde askeri mühimmat, Efrîn sınırına da çok sayıda tank ve zırhlı araç sevk etmektedir.

Diktatör Erdoğan işgal planları öncesi 5 Ocak’ta Fransa ve ardından Almanya ile gerçekleştirdikleri görüşmelerde ne konuşulduğu ve hangi tür anlaşmaların yapıldığı da bir soru işareti olarak ortada durmaktadır. Yine bu işgal planının görüşmelerin hemen sonrası başlatılmış olması bu kuşkularımızı güçlendirmektedir.

AKP-MHP iktidarı Efrîn’i işgal planıyla açık açık Kürt halkına karşı topyekun savaş, katliam, imha ve soykırım dayatmakta ve Kürdün imhasını hedeflemektedir.

Kürt halkı vermiş olduğu onurlu direnişi sayesinde Kobanê’de heveslerini kursaklarında bırakmış, Reqa’da barbar DAİŞ çeteleri kadın öncülüklü mücadeleyle kurtararak özgürleştirmiştir. Ortadoğu halklara barış ve özgürlük getirecek başkan Apo’nun fikirleriyle filizleniyor.

İŞGALCİ TÜRK DEVLETİ TOPYEKUN BİR SALDIRI SAVAŞI HALKIMIZA KARŞI BAŞLATIYOR

Topyekun savaşa karşı, topyekun direniş için sokaklara ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Kobanê ruhunu yeniden Avrupa ve dünyada canlandırarak direnişi büyütmeliyiz. Avrupa ve dünyanın dört bir yanında yaşayan Kürtler Kobanê için verdiğimiz özverili mücadeleyi Efrîn’i de seferberlik ruhuyla sahiplenmeye devam edeceğiz. Hiçbir güç bizim irademizi, onurumuzu ve geleceğimizi karartmayacaktır.

Başta BM ve uluslararası kurumlara ve ilerici insanlığa çağrımız Türkiye’nin Efrîn’e saldırı planına karşı sesiz kalmamanızdır. Sessiz kalmak bu işgal planına onay vermek olacaktır. AKP faşizminin yarattığı insanlık düşmanı DAİŞ’i büyük özveri ve fedakârlıkla Kürtler mücadele ederek durdurmuştur. Tüm insanlığında DAİŞ zihniyetli AKP’nin Efrîn saldırısına karşı Kürt halkıyla dayanışmasını yükseltmeye çağırıyoruz.

KCDK-E olarak başta Avrupa’daki Kürdistanlılar olmak üzere tüm parçalardaki ve farklı görüşteki onurlu, namuslu yurtsever Kürtler Kobanê ruhu ile diktatör Erdoğan ve işgalci Türk ordusuna karşı Efrîn’i sahiplenmek için dünyanın her yerinde direnişi yükseltmek için acilen sokaklara çıkarak mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”