KCDK-E: Roboski'nin hesabını ulusal birlik ve direnişle soracağız

Roboski Katliamı'nda yaşamını yitirenleri anan KCDK-E, "Hesap sormak için ulusal birliğimizi, örgütlülüğümüzü ve direnişimizi büyütmeliyiz" dedi.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, bugün yıl dönümü vesilesiyle Roboski Katliamı'na ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Türk devleti Kürdistan’da gerçekleştirdiği katliam, inkar ve asimilasyon politikaları ile hep Kürt halkının mücadelesini bastırma ve imha etmeyi amaçlamıştır" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'TEK GÜNDEMLERİ KÜRTLERİ TASFİYE ETMEK'

"28 Aralık 2011’de Türk devleti bu kanlı tarihine yeni bir katliam eklemiştir. Kana susamış devlet savaş uçaklarıyla, 34 Kürt gencini bombalayarak hunharca katletmiştir. Dönemin başbakanı bu katliamın emrini ben verdim diyerek, katliamın planlı olduğunu itiraf etmiş, gerçekleştirenlere de ödüller vererek Kürt düşmanı politikalarını açıkça ilan etmiştir.

AKP-MHP faşist devleti Cizre, Sur, Gever, Nusaybin, Şırnak ve diğer öz yönetim şehirlerinde, Şengal’de, Maxmur'da, Rojava’da savaş ve katliam politikalarını uygulayarak halkımızın direnişini ve özgürlük yürüyüşünü engellemeyi amaçlamaktadır. Bu soykırımcı planlar Kürt halkının özgürlük mücadelesi ve kahramanca direnişi sonucu boşa çıkarılmıştır. Bilinmelidir ki Türk devletinin Kürt düşmanı politikası tüm parçalardaki Kürdistan halkını topyekûn hedeflemektedir. AKP-MHP devletinin iç siyasette olduğu gibi bölgede ve uluslararası ilişkilerdeki tek gündemi Kürt halkının kazanımlarını tasfiye etmek ve herkesi bu kirli politikalarının ortağı yapmaktır.

'KATLİAMIN HESABINI SORMAK VE ZAFER İÇİN...'

Roboski Katliamı'nın AKP iktidarı ve onun faşist diktatörü Erdoğan’ın planlı politikaları sonucu gerçekleştiğini bilmekteyiz. Tüm bu katliamların hesabını sormak ve özgürlük yürüyüşümüzü zafere ulaştırmak için her zamankinden daha çok ulusal birliğimizi, örgütlülüğümüzü ve direnişimizi büyütmeliyiz.

KCDK-E olarak Roboski şehitlerini saygı ile anıyor, onlara layık olmak için daha çok mücadeleyi yükselteceğimizi yineliyoruz. Halkımızın onurlu mücadelesi ve özgürlük yürüyüşü mutlaka zaferi sağlayacaktır. Tarih karşısında hiçbir zulüm, hiçbir zalim hesap vermeden kurtulamayacaktır. Kazanan halkımızın özgürlük mücadelesi olacaktır."