HDK Almanya kongresi sonuçlandı

HDK-Almanya, Frankfurt kentinde düzenlediği birinci kongresi sonuçlandı.

HDK-Almanya, birinci kongresini Almanya’nın Frankfurt kentindeki DB Haus salonunda düzenledi.

114 delegenin katıldığı kongrede HDK Almanya Eş Başkanlığına Ali Mitel ile Aynur Karakaya seçildi. HDK-Almanya meclisine ise, 33’ü kadın, 38’i erkek, 71 kişi seçildi. Ayrıca yürütmeye de 8’i kadın, 10’u erkek 18 kişi seçildi. Eşit temsiliyetin sağlanması için iki kadın kotası boş bırakıldı.

HDK bileşenlerin öneri ve eleştirilerin olduğu kongrede, delegelerde kuruluşundan bu yana HDK’nin çalışmaları üzerinde tartışmalar yürütürken önümüzdeki süreç için birçok öneriler sunuldu.

AveG-Kon Eş Başkan’ı Baki Selçuk yaptığı konuşmada “Kürdistan ve Türkiye’deki gelişmelere müdahale ederken Alman işçi ve emekçilerle ilişkilenme görevlerini yerine getiremedik. Efrîn işgalinde kullanılan Alman tankları konusunda Alman ilerici antifaşist güçlerin desteğini almak zorundayız. Seçim çalışmalarıyla birlikte turizm boykotunu da güçlendirerek sürdürmeliyiz. Alman devletinin YPG-YPJ bayrakların yasaklanmasını protesto ediyoruz. Onlar Efrîn direnişinin kahramanlarıdır. Kahramanlarımıza sahip çıkıyoruz. Öcalan bayraklarının yasaklanmasına karşı da mücadelemiz sürdüreceğiz” dedi.

FİDEF adına konuşan Kemal Kıran da şunları söyledi: “HDK ruhunun Almanya’da iyi kavranmadığını kabul etmeliyiz. Burada Rein Metal’e karşı protesto eylemleri yapmak ve AKP’nin Almanya ayağı olan DİTİB ile Almanya ilişkilerini ortaya çıkarılmalı. Efrîn işgalinin kararı Ankara’da olduğu gibi Berlin’de de oldu birlikte verilen karar çay demliğinin tutulmasıyla görünüyordu” dedi.

Kongre “Jin, Jiyan, Azadi”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganlarıyla alkışlarla ve coşkuyla tamamlandı.