HDK-Almanya: Efrîn ve tutsaklar için eyleme!

HDK-Almanya, saldırı tehdidi altındaki Efrîn'e ve tutsaklara sahip çıkma çağrısında bulunarak, tüm meclislerini daha aktif eylemler düzenlemeye davet etti.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK)-Almanya, Türk devletinin Efrîn'e dönük işgalci girişimlerine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Türkiye’de faşizan iktidar blokunun, içeride ve dışarıda sürekli bir savaş halini üreterek, kendini sürdürmeye gayret ettiğine dikkat çekilerek, "Bu durumun, giderek artan bir tarzda devam edeceği de açıkça görülüyor. Savaş, çatışma, kutuplaşma, olağanüstü hal ve hukuk dışılık olmadan tek adam diktatörlüğü ayakta kalamayacağını düşünüyor. Bu sürekli savaş hali, korku halinin sonucu olarak ortaya çıkıyor" denildi.

'TÜM HALKLARA SALDIRI NİTELİĞİNDE'

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

"Sürekli savaş hali üretmenin güncel ayağı da Efrîn’i işgal planıdır. Rojava’da halkların ortak yaşam alanı olan, bu iradenin şekillendirdiği Efrîn'e planlanan işgal girişimini tüm halklara karşı yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Efrîn'i savunmak, olası işgali önlemek, duyarlı enternasyonal güçleri harekete geçirmek, hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu işgal planıyla hem halkların kazanımları ortadan kaldırmak hem de içeride faşizan blok, ‘milli mutabakat’ havasıyla kendi iktidar alanını genişletmek, perçinlemek istemektedir. Efrîn'i savunmak, demokratik kazanımları savunmak ve tek adam diktatörlüğüne karşı durmak anlamına gelecektir.

Yine OHAL ve KHK’nin merkezinde olduğu otoriter yönetim modeliyle, tüm muhalifler tehdit altında tutulmaktadır. Cezasızlık, artık resmiyet kazanmış olup, her türlü paramiliter oluşumların önü açılarak rejimin elinde bir saldırı ve imha aracına dönüşmüş durumdadır. Bir devlet geleneği olarak cezasızlık, en uç boyutlara vardırılmıştır.

Bugün aynı zamanda bu toprakların yetiştirdiği en değerli insanlardan biri olan Hrant Dink’in katledilişinin 11. yıl dönümüdür. Adaletsizliğin, cezasızlığın sembollerinden biri olan bu cinayetin sorumluları halen açığa çıkarılmış değildir. HDK olarak bir kez daha Hrant’ın anısı önünde saygıyla eğiliyor ve onu katledenler bir bütün olarak açığa çıkarılmadan bu cinayetin peşini bırakmayacağımızı ifade ediyoruz.

'21 OCAK'TAKİ EYLEMİ DESTEKLİYORUZ'

HDK-Almanya olarak, Efrîn işgal girişimi ve OHAL, KHK ve Tek Tip Elbise dayatmasına karşı herkesi bir kez daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. TTE uygulamasının Silivri ve Diyarbakır cezaevlerinde uygulama safhasına geçmesinden hareketle de daha hızlı hareket etmek durumundayız. Tüm meclislerimizin bu temalar ekseninde daha fazla ve aktif etkinlikler düzenlemeye, gerçekleşen tüm eylemlere katılmaya, en güçlü desteği vermeye davet ediyoruz.

Bu temelde özel olarak da 21 Ocak’ta Köln’de ‘TTE, OHAL ve KHK Eylem Platformu’nun eylemi olmak üzere planlanmış olan tüm eylemleri desteklediğimizi, en geniş katılımı beklediğimizi ifade etmek istiyoruz."