HDK-A: Noel ve Yaldo bayramlarını kutluyoruz

Hıristiyan halkların Noel ve Süryani halkının Yaldo bayramlarını kutlayan HDK-A, "Her insanın kültürünü, inancını özgürce yaşadığı bir dünyaya ulaşma umudumuzu büyütüyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Kongresi-Avrupa (HDK-A), Noel ve Yaldo bayramlarını kutladı.

HDK-A, bugün yayımladığı yazılı mesajında, "İnançlar ve etnik kimlikler bahane edilerek dünyanın pek çok coğrafyasında savaşlar, katliamlar, ötekileştirmeler, ırkçılıklar, ayrılıklar yaşanmaktayken, hiçbir kimliğin, kültürün, inancın ve ana dilin diğerinden üstün görülmediği, her insanın eşit koşullarda bir arada yaşadığı ve kültürünü, inancını özgürce yaşadığı bir dünyaya ulaşma umudumuzu hala koruyor ve büyütüyoruz" dedi.

'İNANÇLARI KARŞI KARŞIYA GETİRENLERİ BOŞA DÜŞÜRELİM'

Mesajda şunlar da ifade edildi:

"İnsanları renklerine, inançlarına, milliyetlerine, cinsiyetlerine, dillerine göre ayrıştıranlara karşı eşit, özgür, adil ve barış içinde yaşanan bir dünya için verdiğimiz mücadeleyi sürdürme kararlılığımızla Hıristiyan halklarımızın Noel Bayramı'nı ve Süryani halkının Yaldo Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Bu vesileyle, tüm inananları, halklarımızı çıkar odaklarının, kapitalist-emperyalist devletlerin, blokların, en son Kudüs meselesinde olduğu gibi, inançları karşı karşıya getirerek kendi kâr, pazar ve hegemonyalarını büyütme girişimlerini boşa düşürmeye çağırıyoruz."