Freiburg ve Marsilya’da işgal protestosu

Freiburg’da kadınlar öncülüğünde Türk devletinin işgal saldırıları ve uluslararası kamuoyunun sessizliği protesto edildi; Marsilya’da ise gençler, aynı amaçla AB Parlamento Temsilcilik binasında sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Almanya’nın Freiburg ile Fransa’nın Marsilya kentlerinde işgal saldırılarına karşı eylemler yapıldı.  

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde Kürdistanlılar, Nuda Kadın Meclisi öncülüğünde işgal saldırılarını protesto etmek üzere devlet dairelerinin bulunduğu Kaiser-Joseph Straße’de bir araya geldi.

Eylemde,"Faşist Türk devleti ve işbirlikçi KDP, dur durak bilmeden Kürdistan topraklarını bombalıyor. AKP-MHP faşizmi varlık mücadelesini, Kürdistan topraklarına ve halklarına saldırarak ne kadar kanıtlamaya çalışsa da Kürt özgürlük savaşçılarının direnişi ve cesareti ile boşa çıkmaktadır. Biz Avrupa’da yaşayan Kürt kadınları olarak Avrupa ülkelerini topraklarımızda yaşanan bu katliamlardan bağımsız görmüyoruz. Daha dün Almanya Dış İlişkiler Bakanı’nın adeta TC’nin  saldırılarını haklı çıkarırcasına yaptığı konuşmayı bunun en somut kanıtı olarak görmekteyiz. TC’nin saldırılarına destek veren veya bu saldırılara sessiz kalan herkesi kınıyoruz" denildi
Ardından çeşitli bildiriler okundu ve aksiyonlar yapıldı.

Öte yandan PKK yasağının kaldırılması için başlatan kampanya kapsamında imzalar toplandı ve çevreden geçenler konuyla ilgili bilgilendirildi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde Kürt gençleri, Avrupa Birliği’nin Türk devletinin işgal saldırılarına karşı tutum almamasını protesto etmek amacıyla AB parlamento temsilciliğinde sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Kürt gençleri Kürdistan'da yaşanan savaşa kulaklarını kapatan, Türk devletinin kimyasal silah kullanımına varan bir biçimde Kürdistan'a yönelmesini meşru gören Avrupa Birliği’ni işlenen savaş suçlarına karşı tavır almaya çağırdı.