'Faşist devletlerin sistemi aynı'

Roma'da 1966 yılında polisler tarafından katledilen Giorgiana Masi için bir anma etkinliği düzenlendi. Anmada konuşan açlık grevi direnişçisi Erol Aydemir, faşist devletlerin sistemlerinin aynı olduğuna dikkat çekti.

İtalya'nın başkenti Roma'da bir araya gelen bir çok sivil toplum örgütü Giorgiana Masi'nin katledilişinin yıl dönümü vesilesiyle bir anma gerçekleştirdi. Anmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için açlık grevinde olan direnişçilere destek verildi. Tecridin son bulması için 53 gündür Roma'da açlık grevini sürdüren Erol Aydemir de etkinlikteki yerini aldı.

Faşist devletlerin sistemlerinin aynı olduğuna dikkat çeken Aydemir, "1966'da Roma'da üniversite öğrencisi Gioriana'yı katleden faşist devlet zihniyeti bugün de Kürdistan'da Kürt gençlerini ve çocuklarını katlediyor. Cezaevlerinde 7000 tutsak açlık grevinde, 30 tutsak ise ölüm orucuna başladı. Hewler, Strasbourg ve dünyanın farklı yerlerinde de açlık grevleri devam ediyor. Faşizme karşı her yerde omuz omuza olmamız lazım. Ancak bu şekilde faşist sistemlerden kurtulabiliriz" diye konuştu.