Efrîn'le dayanışma eylemleri sürüyor

Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridi protesto etmek ve Efrîn'le dayanışmak amacıyla birçok merkezde eylem yaptı.

Fransa'nın Marsilya şehrinde Türk turizmi boykot etmek ve Efrîn işgaline tepki amacıyla bir çalışma yapıldı. Marsilya İnsan Hakları Kurumu'nun mülteciler için çıkan yasaya tepki gösterme amaçlı düzenlenen mitingde, DKTM Dış İlişkiler öncülüğünde çok sayıda bildiri dağıtıldı. Ardından saat 14.00'da Jean Luc Melenchon, Fransa Demir Yolları Sendikası ve CGT gibi birçok siyasetçi ve sendikanın katıldığı 'STOP MACRON' yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşte yine Türk turizmini boykot ve Efrîn işgaline dikkat çekmek için yaklaşık dört bin bildiri dağıtıldı. Eylemin sonunda yarın saat 13.00'da Canebière meydanında gerçekleşecek yürüyüşe çağrı yapıldı.

GİESSEN

Almanya'nın Giessen kentinde NAV-DEM tarafından "Öcalan’a Özgürlük " yürüyüşü düzenlendi. Bugün saat 16.30'da Kirchplatz meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüdü. Efrîn işgalin de protesto edildiği yürüyüş Berlinerplatz meydanında son buldu.

DRESDEN

Almanya'nın Saksonya Eyaleti'nin başkenti olan Dresden kentinde NCDKN öncülüğünde bir araya gelen Kürdistanlılar, Türkiye'nin Efrîn işgalini protesto etti. Eylemde yapılan konuşmalarda, Efrîn işgalinin bir an önce son bulması ve Efrîn halkının evlerine dönmesi için sonuna kadar direnişin sürdürüleceği mesajı verildi.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de Efrîn’e yönelik Türk devleti ve çetelerinin işgal saldırıları ile Türk mallarını boykot kampanyası için eylem düzenlendi.

Hamburg Efrîn’i destekleme Komitesi ve Hamburg Rojbin Kadın Meclisi’nin ortaklaşa organize ettiği eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı.

Sternschanze Tren İstasyonunda yapılan mitingde yapılan konuşmalarda Avrupa başta olmak üzere dünyada yaşayan Kürdistanlılara boykot kampanyasına güçlü bir şekilde katılma çağrısı yapıldı.

“Türkiye’ye seyahat ederek, Türk mallarını alarak bu insanlık suçuna ortak olmayın” denilen açıklamada, harcanan tüm paraların Kürtlerin başına bomba, acı ve göz yaşı olarak geri geldiği belirtildi.

“Biji berxwedana Efrînê”, “Yaşasın uluslararası dayanışma”, “Biji Serok Apo” slonları ile eylem sona erdi.

VİYANA

Avusturya'nın Başkenti Viyana'da Türk devletinin Efrîn işgali ve Öcalan'a yönelik ağır tecrit protesto edildi. Viyana Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin organize ettiği yürüyüşe yüzlerce Kürdistanlı ve dostları katıldı. Sol sosyalist ve anarşist grupların da destek verdiği yürüyüş Rusya Konsolosluğu önünde bir basın açıklaması ile devam etti. Eylemde sık sık, "Her yer Efrîn, her yer direniş", "Öcalan'a Özgürlük" ve "Katil Erdoğan" sloganları atıldı. Eylemin sonunda yarın düzenlenecek halk toplantısına katılım çağrısı yapıldı.