CDK-S heyeti Kıbrıs AB temsilcileriyle görüştü

CDK-S adına dört kişilik bir heyet, yarın Cenevre’de bulunan BM Ofisi önünde düzenlenecek eylem öncesi Kenan Ayaz'ın iade kararını durdurmak amacıyla Kıbrıs Cumhuriyeti Avrupa Birliği Temsilcileri ile görüştü.

Almanya’nın talebi üzerine Kıbrıs’ta tutuklanan ve hakkında iade kararı verilen Kürt siyasetçi Kenan Ayaz'ın serbest bırakılması için İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Kıbrıs Cumhuriyeti Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde bir görüşme gerçekleştirildi.

İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) adına, aralarında siyasetçi Yurdusev Özsökmenler, CDK Cenevre Eşbaşkanları Mehmet Latif Çelebi, Tuba Yılmaz ve CDK-S Dış İlişkiler Komitesi’nden Ramazan Baytar'ın yer aldığı heyet, tutulduğu zindanda süresiz açlık grevine başlayan Ayaz'ın serbest bırakılması talebiyle hazırlanan dosyayı, Kıbrıs Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği Yardımcısı Andrea Petranyi’ye teslim etti. 

Görüşmeye ilişkin bir açıklama yapan Yurdusev Özsökmenler, haksız yere tutuklanan Siyasetçi Kenan Ayaz’ın serbest bırakılması gerektiğini Andrea Petranyi'ye ilettiklerini belirtti.

Görüşmede, Avrupa'da ve Kıbrıs'ta yaşayan göçmenlerin ve Kürt toplumunun bu tutuklamaya ilişkin rahatsızlığını dile getirdiklerini söyleyen Özsökmenler, “Kenan Ayaz politik faaliyetleri gerekçe gösterilerek suçlanmış ancak Ayaz’ın yürüttüğü hiçbir faaliyetinin terörizm sayılamayacağını ve Avrupa kanunlarında bu faaliyetlere yönelik hükümlerin yer aldığını aktardık. 9 Mayıs'ta Kıbrıs Yüksek Mahkeme'sinde görülecek olan karar duruşmasında Ayaz'ın koşulsuz serbest bırakılması kararının alınması gerektiğini ilettik” diye konuştu.

KURDISTANLILAR KENAN AYAZ İÇİN YARIN BM ÖNÜNDE OLACAK

Kurdistanlılar ve dostları Kenan Ayaz'ın serbest bırakılması talebiyle yarın BM önünde bir miting düzenleyecek. CDK-S ve İsviçre Kürt Kadınlar Birliği’nin (YJK-S) organizesiyle Cenevre Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde bulunan Nation meydanında saat 13.00'da gerçekleşecek olan eyleme ilişkin katılım çağrısı yapıldı.  

CDK-S ve YJK-S adına yapılan çağrıda, Kenan Ayaz'ın uzun yıllar Kürt siyaseti yürüttüğünü ve İsviçre'de yaşayan Kürt toplumu tarafından yakından tanındığı belirtildi.

Çağrıda devamla, “Türk devletinin baskısı ile Almanya'nın bu baskıya boyun eğen tavrına karşı Kıbrıs Cumhuriyeti Kenan Ayaz'ı tutuklayarak Almanya’ya iade kararı almıştır. Kürt siyasetini terörize etme çabası içerisinde olan bu tutumu kabul etmeyeceğimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Yarın BM önünde Kenan Ayaz'ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle düzenlenecek olan eyleme, başta Kurdistanlılar ve tüm demokratik çevreleri katılmaya çağırıyoruz” denildi.