Avrupa'daki seçmenlerin hedefi HDP'nin oyunu 2 katına çıkarmak

Seçim çalışmalarının coşkulu başladığı Avrupa'da Kürdistanlılar, tek hedeflerinin HDP'nin oyunu 2 katına çıkarmak olduğunu belirtti.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Villeneuve Banliyösü’nde halk seçim toplantısı düzenledi. CDK-F, 94 Bölgesi'nde bir halk toplantısı düzenleyerek, katılımcıları seçim üzerine bilgilendirdi; seçmenlerin görüş ve sorularını alarak, kurduğu stantta seçmenlerin kayıtlarını sorguladı. Toplantıya, CDK-F 94 Bölge Eşsözcüleri Süreyya Ballıbingöl ve Ayhan Apak da katıldı. HDP'nin seçimde kilit rol oynadığını belirten Apak, "İktidar, Türkiye toplumunu ve süreci taşıyamıyor, zemini kaybediyor" dedi.

KCDK-E Divan Üyesi Murat Ceylan da yaptığı konuşmada, "Diktatör ve faşizan sistemi değiştirmek için tarihi misyonumuzu yerine getirmek, tecride, siyasi operasyon ve Efrîn'e yönelik saldırılara karşı bir duruş anlamına gelmektedir" dedi. Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) 94 bölge aktivistleri adına yapılan konuşmada ise, bölge seçim çalışmalarına katılmak istendiği ifade edildi. Ardından Demirtaş'ın seçimle ilgili seçmenlere yönelik cezaevinden yolladığı mektubun da okundu.

VİYANA

Avusturya'nın başkenti Viyana'da seçim çalışmaları kapsamında Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) bir halk toplantısı yapıldı. AKP-MHP Faşist bloğunun aldığı baskın seçim kararı sonrası Avusturya'da yürütülen seçim çalışmaları bugün Viyana'da yapılan Halk toplantısıyla devam etti. Toplantı özgürlük ve demokrasi şehitleri adına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Daha sonra divan tarafından yaklaşan seçimlerle ve bu seçimlerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yapılan açıklamada 24 Haziran seçimlerinin Türkiye ve Kuzey Kürdistan için çok stratejik bir dönemeç olduğu, bu seçimlere HDP'nin yaklaşımı daha önceki seçimlerde olduğu gibi seçim barajını aşıp belli bir oy almak değil tam tersine ilk hedefin 2. tura kalmak olduğu ve bu kapsamda çalışmaların da bir önceki seçimlerden çok daha yoğun yapılması gerektiği belirtildi. Avusturya'daki oy hedefinin 7 Haziran 2015 seçimlerinde alınan oyun en az iki katı olması gerektiği belirtilen açıklamada seçim çalışmalarında yer alan her bir HDP gönüllüsünün bu hedef doğrultusunda çalışmalarını yoğunlaştırması gerektiği vurgulandı.

BENSHEİM

Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Bensheim’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları bugün 24 Haziran’da yapılacak 27. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için halk toplantısı gerçekleştirdi. Bensheim halk meclisin organize ettiği toplantıya katılan Suruç eski belediye başkanı Dr. Orhan Şansal, yurt dışında seçmenlerin oylarını önemine değindi. Faşist iktidar bloğunu yıkmak için seferber olunması gerektiğini vurgulayan Şansal, "Bu süreçte herkes sorumluluk almalı ve halkı seçime taşımalıdır. Ayrıca Kuzey Kürdistan'da yaşayan yakınlarımızı arayarak bu sürece dahil etmemiz gerekiyor ancak bu şekilde faşizmin ve katliamların karşısında demokrasi savunucuları olarak başarabiliriz" dedi. Toplantı, Bensheim’da seçimlerde aktif çalışma yürütecek bir komisyon seçimi son buldu.

Suruç eski belediye başkanı Dr. Orhan Şansal, daha sonra Bensheim Bergsstrasse Alevi Kültür Merkezini ziyaret etti. Şansal seçimlere ilişkin bilgilendirmede bulunarak seçimde ortak çalışmanın ezilen halklar açısından demokrasiyi geliştireceğini belirtti.