Av. Comte: MİT yöneticilerinin ifadeleri dava için önemli

Cansız, Doğan ve Şaylamez’in davasının avukatı Antoine Comte, davanın farklı argümanlarla devam edeceğini belirterek, “KCK’nin elinde bulunan MİT yöneticilerinin ifadeleri Fransız savcısının elindeki belgeleri kanıtlıyorsa dava için çok önemlidir” dedi.

Fransa’nın başkenti Paris’teki Kürdistan Enformasyon Bürosu’nda 9 Ocak 2013 yılında katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katil zanlısı Ömer Güney’in ölmesiyle birlikte dava belirsizlik bir hal alırken, Avukat Antoine Comte, ANF’ye verdiği demeçte, “KCK’nin elinde bulunan MİT yöneticilerinin ifadeleri Fransız savcısının elindeki belgeleri kanıtlıyorsa dava için çok önemlidir” vurgusunda bulundu.

‘MİT SORUMLU TUTULUYOR’

Mevcut dosyalarda birçok argüman ve belgenin sorumluları net bir biçimde gösterdiğini ifade eden Comte, “Dava bitmedi. Cinayeti işlediği söylenen kişi olan Ömer Güney’in ölümü ile birlikte dava düşürüldü. Bizim isteğimiz Güney’in dışında olan kişilere karşı davanın devam etmesidir. Çünkü bu dosyada başkaları da var. Bu davada sorumlu tutulan MİT elamanları var. Savcı tarafından direkt suçlanan kişilerdir. Eğer mantığı işletecek olursak davayı sürdürerek, sorumlulara kadar gitmemiz gerekiyor” dedi.

Birçok yerden bilgi beklediklerini belirten Comte, dava sürecinin zarar görmemesi için şimdilik bunları açıklamayacaklarını söyledi. Fransız savcının hazırladığı dosyada bazı isimler olduğunu dile getiren Comte, “Suçları kesinleşmiş bu isimleri bulundukları ülkeden getirilmeleri şu anda neredeyse imkansız” diyerek Türkiye’nin rolüne dikkat çekti.

‘DAVA İÇİN MİT YÖNETİCİLERİNİN İFADELERİ ÖNEMLİ’

Avukat Antoine Comte, KCK’nin elinde bulunan MİT yöneticilerinden Erhan Pekçetin ve Aydın Günel’in ifadelerine de dikkat çekerek, “Ömer Güney dosyasında MİT’i işaret eden kanıtlanmış önemli belgeler var elimizde. KCK’nin elinde bulunan MİT elemanlarının ifadeleri bu belgeleri kanıtlıyorsa dava için çok önemlidir. Bu bilgiler, Fransız savcısının elindeki kanıtlarla birleşirse çok önemlidir” diye konuştu.

Avukat Antoine Comte, Almanya, Fransa ve Belçika’da Türkiye’nin ölüm timleri Kürtler ve muhaliflere karşı hareket halinde olduklarını belirterek, önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.