GÖRÜNTÜLÜ

Akdoğan: Newroz, zorbalığa, kayyumlara, operasyonlara cevaptır

Marsilya'da Yerel seçimler odaklı gerçekleştirilen toplantıya katılan Siyasetçi Nihat Akdoğan, “AKP-MHP faşizmi ancak mücadele ile yıkılır. Bu seçimlerde faşizm sandığa gömülecek” diye konuştu.

MARSİLYA HALK TOPLANTISI

Fransa’nın Marsilya kentinde Kurdistan ve Türkiye’de gerçekleştirilecek 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında bir halk toplantısı düzenlendi.  

Siyasetçi Nihat Akdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda Kurdistanlı katıldı.

Mart ayında işgalci faşist rejimlerin gerçekleştirdiği katliamları hatırlatan Akdoğan, Helebçe şehitleri şahsında katliamlarda yaşamını yitirenleri andı. Akdoğan, şöyle devam etti: “Kurdistan’ın her bir coğrafyasında çok acılar yaşandı, bedeller ödendi. Rojava’da 10 bin gencimiz DAİŞ zihniyetine karşı yürüttüğü savaşta şehit düştü . Biz direnen, bedel veren halktan geliyoruz. Helebçe’den Kobanê’ye…  Newroz’a doğru gidiyoruz. Mazlum Doğan’ın yaktığı ateşi harlayarak geliyoruz. Önümüzde seçimler var ve DEM Parti, kayyum politikalarını yıkmaya doğru halkımız ile birlikte yola çıkmış, halk ile beraber kentlerini yönetmeye geliyorlar . Şu an AKP-MHP koalisyonu, kayıt dışı seçmen asker sayısıyla Kurdistan kentlerinde seçimin önüne geçmek, kayyumdan farksız bir yönetimi elde etmek için bu tür usulsüzlükleri yapıyor. Urfa’da DEM Parti’nin kazanması çok yüksek. Urfa’da başarı elde etmek çok şeyi değiştirir. Bahar dönemi ile kayyum zihniyetini Kurdistan’dan defedip tarihin çöp sepetine göndereceğiz. Bu seçim Kürtler için dönüm noktalarından birisidir. AKP-MHP iktidarı, NATO’dan, Avrupa’dan izin alarak bu yıl Garê’ye, Zap’a, Kurdistan dağlarına operasyon yapmaya hazırlanıyor. Tüm gücünü bu savaşa karşı kullanacağını şimdiden belirtiyor. Bu düşman Kurdistan sınırlarını geçerek Irak’a ulaşmak istiyor. Kurdistan halkı bunlara karşı bedel verdi, vermeye devam ediyor. Bakın, bugün 15 ayrı kentte Newroz kutlanıyor. İstanbul, İzmir, Wan başta olmak üzere yüz binlerce, belki milyonlara varan katılımlarla Kürt halkı, kararlılığını bir kez daha bu zihniyete göstermiş oluyor. Halkımız partisine, ideolojisine, önderliğine sahip çıkıyor. Zorbalığa, kayyumlara, askere, polise, operasyonlara karşı dimdik Newroz alanlarına akıyor, mücadelesinden vazgeçmiyor. AKP-MHP faşizmi ancak mücadele ile yıkılır. Bu seçimlerde faşizm sandığa gömülecek. Halkımız DEM Parti ile beraber ayın 31’inde güzel sonuçlar alarak Kurdistan halkına armağan edecektir.”
Akdoğan, daha sonra katılımcılardan gelen sorulara cevap verdi.
Etkinlikte, 21 Mart günü Marsilya’nın Canabiere meydanında kitlesel Newroz kutlamasına katılım çağrısı yapıldı.