Açlık grevinden CPT’ye: Sessiz kalmak Erdoğan’a onay vermektir

Kürt Halk Önderi üzerindeki tecride son verilmesi ve durumunun CPT tarafından yerinde incelemesi şiarıyla Strasbourg’da başlatılan açlık grevi ikinci gününde devam ediyor.

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) çağrısıyla dün Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) binalarının olduğu alanda açlık grevi başlatılmıştı. Kürdistan, Türkiye ve Mezopotamya halklarını temsil eden onlarca kurum yöneticisiyle milletvekili ve belediye eşbaşkanlarının katıldığı açlık greviyle CPT göreve çağrılıyor.

Açlık grevi hakkında ANF’ye bilgi veren KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Öcalan üzerindeki tecridin giderek daha da ağırlaştırıldığını ve bunun hoyratça bir yaklaşım olduğunu söyledi.

‘TECRİTE SESSİZ KALMAK DİKTATÖR ERDOĞAN’A ONAY VERMEKTİR’

CPT’nin bu ayın başında Türkiye’ye heyet göndermesine rağmen İmralı adasını ziyaret etmeden dönmesini sert bir dille eleştiren Koç, ‘işkenceyi önleme’ gibi bir tanım kullanan CPT’nin bir an önce Öcalan’ın durumunu yerinde incelemesi gerektiğini vurguladı.

Koç, “Yani CPT’nin tüzüğünde hedef işkenceyi önlemek ise, varlık gerekçsi buysa, o zaman bunun gereğini yapsın. Bu yaklaşım Türk devletine ve diktatör Erdoğan’a onay vermektir” diye konuştu.

Öcalan için düzenlenen açlık grevine Asuri-Süryanilerden Êzidîlere, Kürt partilerden Türkiyeli sol-sosyalist hareketlere kadar çok sayıda katılımcının olduğunu hatırlatan Koç, “Ortadoğu’da barışı temin edecek tek lider Sayın Öcalan’dır” dedi.

ALMANYA, FRANSA VE İSVİÇRE ŞEHİRLERİNDEN KÜRTLER DE KATILIYOR

Açlık grevine bugün yoğun ziyaretler gerçekleştiğini söyleyen KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, bugün Stuttgart, Bodensee, Freiburg, Saarbrücken gibi Almanya şehirleriyle Fransa’nın Paris şehri ile İsviçre’nin Basel şehri ve çevre kentlerden çok sayıda kişinin de açlık grevine katıldığını belirtti. Koç, diğer ülke ve şehirlerde düzenlenen açlık grevlerine de yoğun bir katılım ve desteğin olduğu bilgisini paylaştı.

CPT İLE GÖRÜŞME TALEBİ

CPT ile doğrudan görüşme talebinde bulunduklarını da söyleyen Yüksel Koç, ayrıca hem AK hem de diğer kurumlara yönelik bilgilendirme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Koç, eylemcilerin bugün içinde yüzlerce bildiri dağıttığını da sözlerine ekledi.

Açlık grevine HDP milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ile Türkiyeli, Kürt ve Süryani halklarını temsilen kurum temsilcileri katılıyor.