İki ülkede Efrîn'e saldırılar protesto edildi

Türk devletinin Efrîn'e işgalci saldırıları dünyanın her yerinde Kürtler ve dostları tarafından protesto ediliyor.

PLATİNOVSKİ: Efrîn'e dönük işgalci saldırılar, Rusya Federasyonu'nun Krasnodar kentine bağlı Platinovski ilçesinde, Kürt Kadın Meclisi tarafından bir basın açıklamasıyla kınandı.

Kürt Kültür Merkezi önünde yapılan eylemde konuşan Platinovski Kadın Meclisi Başkanı Dilber Mehmet, şunları ifade etti: "Türkiye saldırılarda bilinçli olarak sivilleri hedef alıyor. Efrîn’i insansızlaştırmak ve Kürtleri göçe zorlamak istiyorlar. Fakat halkın Efrîn’i sahiplenmesi ve küçük büyük herkesin direnişe katılması tüm planları boşa çıkardı. Halkımızın direnişini selamlıyoruz! Bu direniş Türkiye’nin yenilgisi ve Rojava Kürdistan’ın özgürlüğünü beraberinde getirecektir."

Konuşmanın ardından kadınlar, Efrîn direnişini sloganlarla selamladı.

HALLE: Almanya'nın Halle kentinde, Halk Meclisi 100'e yakın kişinin katılımıyla kongresini yaptı. Kongrede siyasal gelişmelerin değerlendirilmesinin ardından 45 kişilik meclis seçildi.

Kongrede, Türk devletinin Efrîn'e dönük işgalci saldırıları kınanırken, Çağın Direnişi selamlandı. Ulusal kongrenin öneminin de vurgulandığı kongrede, direnişe destek çağrısında bulunuldu.

HANNOVER: Almanya’nın Hannover kentinde uzun yürüyüş üçüncü gününde sürüyor. Yürüyüş Langenhagen Theodor-Heuss-Strasse başlatıldı ve hazırlanan dosyalar parlamentoya sunulacak. 

Alman basını da yürüyüşü ilgiyle takip ediyor.