GÖRÜNTÜLÜ

Şehit Tolhildan Qendîl Darmstadt’ta anıldı

Darmstadt’ta düzenlenen anmaya telefon yoluyla katılan Şehit Tolhildan Qendîl’in annesi Kejal Hesen Zade, “Şehitlere olan bağlılığınızı, inancınızı muhafaza etmenizi rica ediyorum. Her zaman başınız dik olsun” dedi.

TOLHİLDAN QENDÎL ANMA

İşgalci Türk devletinin Pênciwên bölgesine 17 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirdiği hava saldırısında şehit düşen Komelgeha Ciwanên Rojhilatê Kurdistanê (KCR) Koordinasyon Üyesi Tolhildan Qendîl (Barzan Hesen Zade), Almanya’nın Darmstadt kentinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada Rojhilat Özgür Kadınlar Topluluğu (KJAR) Üyesi Meryem Fethi bir konuşma yaparak, Tolhildan Qendîl, Bîşeng Brûsk ve Sara Hogir Riha şahsında tüm şehitleri andığını belirtti.

İran devlet faşizminin kadın ve gençleri hedef alarak tutuklamasından bahseden Meryem Fethî, işgalcilerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ve Kürt halkına karşı politikalarda ortaklaştığını söyledi.

Etkinliğe Tolhildan Qendîl’in annesi Kejal Hesen Zade de telefon yoluyla katılarak mesajlar verdi. Herkesin Newroz Bayramı’nı kutlayan Kejal Hesen Zade, “Hepinizin direniş, özgürlük ve mutlu bir yıl geçirmesini dilerim. Bu yıl hepimiz için başarı ve özgürlük yılı olsun. Ben bu umutla yaşıyorum” diyerek katılımcıları selamladı.

Yaşamını özgürlük için feda eden şehitlere ve şehit Tolhildan’a minnettar olduğunu belirten şehit annesi Kejal Hesen Zade, “Yürüyüşünüzde, düşüncelerinizde ve her zaman şehit Tolhildan'ı hatırlamanızı istiyorum. Şehitlere olan bağlılığınızı, inancınızı muhafaza etmenizi rica ediyorum. Hepinizin, Önderliğin ve arkadaşların başı sağolsun. Her zaman başınız dik olsun” diye konuştu.

Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) adına da bir konuşma yapılarak, şehitlere bağlılık sözü verildi.

Anma, Şehit Tolhildan Qendîl’in mücadelesine ilişkin sinevizyonla devam ederken, tüm katılımcılar 23 Mart günü Frankfurt’ta gerçekleştirilecek 52’nci Newroz yürüyüşüne davet edildi.

Anma, “Şehîd namirin”, “Bijî Serok Apo”, “Jin jiyan azadî” ve “Bimre xiyanet” sloganlarıyla sona erdi.