Öcalan’a Özgürlük Nöbeti Güney Fransa Kadın Hareketi üyelerinde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde devam eden nöbet eylemini bu hafta Güney Fransa Kadın Hareketi üyeleri sürdürüyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK binası önünde düzenlenen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi 291’inci haftasına girerken, Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) üyeleri bir kez daha Öcalan için nöbette.

Geçtiğimiz hafta Avusturya’nın başkenti Viyana’dan bir grubun üstlendiği eylemi Pazar gününden bu yana ise TJK-E bünyesinde çalışmalarını yürüten Güney Fransa Kadın Hareketi üyeleri yürütüyor. Yeni grupta Mediha Demir, Şerefnas Boksor, Cevahir Ilıman ve Adalet Bilir bulunuyor.

ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ DEMOKRATİK BİR ORTADOĞU İÇİN ŞART

Soğuk havaya rağmen eylemlerinde kararlı olan kadınlar, nöbet eylemini devraldıkları Pazar gününden bu yana çevreden geçenleri Öcalan’ın yaşamı, fikirleri ve mücadelesi hakkında bilgilendirdiklerini söyledi. Kadınlar bildiri, broşür ve kitapçıkların dağıtılmasının yanı sıra sözlü olarak da bilgilendirme yapıyor.

Güney Fransa’dan gelen kadın eylemciler, Öcalan’ın özgürlüğünün Kürdistan ve Ortadoğu’da barışçıl, demokratik ve eşit bir yaşam için gerekli olduğunun altını çizdiler. Eylemciler, AK’nin yanı sıra İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) çağrıda bulunarak, Öcalan’la acilen görüşülebilmesi için hareket geçmelerini de istediler.

Kadın eylemciler ayrıca Kürt halkına çağrıda bulundular ve AKP-MHP faşizminin Afrin başta olmak üzere tüm Kürdistan’a yönelik katliam hazırlıklarına karşıa ayağa kalkmalarını istediler.

25 HAZİRAN 2012’DEN BU YANA ARALIKSIZ SÜRÜYOR

25 Haziran 2012’de Öcalan’a yönelik tecridi aşmak amacıyla başlatılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ne bugüne kadar yüzlerce grup dahiline bin 500’ün üzerinde eylemci katıldı.

Öcalan ve diğer tüm siyasi tutsakların özgürlüğünün talep edildiği eylemde yüz binlerce bildiri, broşür ve kitapçık dağıtılırken, dünyanın farklı ülkelerinden gelen insanlarla diyalog kuruldu.