Öcalan’a 9. ‘Onursal Vatandaşlık’ töreni

İtalya’nın Campobasso Büyükşehir Belediye binasında dün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için iki belediyenin ortak hazırladığı ‘Onursal Vatandaşlık’ töreni düzenlendi.

İtalya’nın Campobasso Büyükşehir Belediye binasında dün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için iki belediyenin ortak hazırladığı ‘Onursal Vatandaşlık’ töreni düzenlendi.

Geçtiğimiz Nisan ayında İtalya’nın Isernia Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Castel de Giudice ve Campobasso Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Castelbottaccio Belediyeleri Öcalan‘a ‘Onursal Vatandaşlık’ verdiğini açıkladı. Campobasso Büyükşehir Belediye Binası’nda gerçekleşen bu törene yerel kurum, dernek, örgüt temsilcileri ve belediye başkanları katıldı. Ödül töreninde yapılan konuşmalarda belediye başkanları tarafından, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın yürüttüğü barış mücadelesi vurgulandı.

ÖCALAN DİRENİŞÇİ LİDER

Castelbottaccio Belediye Başkanı Dr. Nicola Marrone, konuşmasında; “Bizler de tarihimize baktığımızda liderlerimiz direnişçi çizgi izledi ve halkımız tarafından partizan savaşı verildi. Bugün Kürt halkı da böylesi bir direniş sergiliyor. Sayın Öcalan da bu direnişin lideridir” dedi.

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın ve Kürt halkının verdiği mücadelenin desteklenmesi gerektiğini belirten Marrone, Öcalan’ın Ortadoğu barışındaki rolünü şu sözlerle ifade etti: “Sayın Öcalan direnişçi lider olmasının yanı sıra özellikle Rojava Devrimi ile birlikte tüm halkların ortak yaşamını esas alan projeyi hayata geçirdi. Bu proje ile devleti aşan bir sistem yaratmaya çalıştı.”

BARIŞA VERİLMİŞ BİR DESTEK

Düzenlenen ödül töreninde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a verilen ‘Onursal Vatandaşlık’ belgeleri Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi Üyesi Mahmut Şakar tarafından alındı. Mahmut Şakar şunları söyledi: “Sayın Öcalan 19 yıldır tecrit altında tutulyor. Bu 19 yıl boyunca avukatlarıyla 27 Temmuz 2011’den beri görüştürülmüyor ve kendisinden 11 Eylül 2016’dan bu yana sağlığı ve koşulları hakkında haber alamıyoruz.

Bu konuda Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi (CPT) ve Avrupa ülkeleri tarafından yeterli bir çaba ve destek içerisinde bulunmamıştır.” Şakar Öcalan’a verilen ’Onursal Vatandaşlık’ın barışa verilmiş bir destek olduğunu ifade etti.

İtalya’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a, Campobasso ve Castelbottaccio kentleri ile birlikte Palermo, Napoli, Palagonia, Reggio Emilia, Riace, Martano, Pinerolo belediyeleri tarafından 9. kez ‘Onursal Vatandaşlık’ verildi.

Kaynak: Yeni Özgür Politika