İsviçre bugün de alanlardaydı: Direniş büyütülmeli-YENİLENDİ

İsviçre’nin birçok merkezinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Efrîn’e yönelik başlattığı işgal girişimini protesto ederken, direniş büyütülmeli çağrısı yaptı.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik başlattığı işgal girişimine yönelik İsviçre’de yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarından tepkiler gelmeye devam ediyor. Bugün İsviçre’nin birçok merkezinde alanlara çıkan binlerce Kürdistanlı ve onların dostları Türk devletinin işgal girişimini protesto ederken, “Efrîn düşmeyecek ama Erdoğan düşecek” mesajı verdi. İsviçre’nin Davos kentinde bugün birçok devlet başkanının katılımıyla başlayan 48. Dünya Ekonomik Forumu’nu protesto etmek amacıyla İsviçre’nin birçok kentinde düzenlenen eylemlere katılan Kürdistanlılar ve dostları bu eylemlerde Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırına dikkat çekti.

LOZAN

Davos Zirvesini protesto etmek için Lozan Flon meydanında toplanan yüzlerce kişi aynı zamanda Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal girişimini protesto etti.  ABD Devlet Başkanı Donald Trump aleyhine sloganların atıldığı eylemde aynı zamanda sık sık “Yaşasın Efrîn Direnişi”, “Katil Erdoğan Terörist Türkiye” sloganları da yankılandı.

FRİBOURG

Aynın amaçla Frıbourg Georges Place’de bir araya gelen yüzlerce kişi burada gerçekleştirdikleri eylemle hem Davos zirvesini hem de Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal girişimini protesto etti. Bu eylemin ardından Kürt gençleri eylem alanında merkez tren garında kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca Türk devleti aleyhine sloganlar atan gençler, Efrîn için herkesi alanlara çıkmaya davet etti.

BASEL

Basel’de Merkez tren istasyonunda bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlı ve dostları, burada gerçekleştirdikleri eylemle, Türk devletinin işgal girişimini protesto etti. Açılan pankartlar, taşınan dövizler ve hep bir ağızdan atılan sloganlarla Türk devletinin işgal girişimine dikkat çeken kitle, direnişi büyütme çağrısı yaptı.

DELEMONT, NEUCHATEL, AARAU

Öte yanda İsviçre’nin Delemont, Neuchatel ve Aarau kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları gerçekleştirdikleri eylemlerle, Efrîn direnişini selamlarken, Türk devletinin sivillere yönelik gerçekleştirdiği katliama dikkat çekti.

Türk devletinin Efrîn’e dönük işgal girişimini protesto etmek ve Efrîn direnişini sahiplenmek amacıyla İsviçre’de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, her akşam saat 18.00’de birçok merkez alanlara çıkarak eylem gerçekleştirmeye devam edecek.

ZÜRİH

Zürih’te ise Helvetia Platz’da Sosyalizm İçin Hareket (BFS) ve Efrîn-Rojava Direniş Platformunun çağrısı üzerine akşam 18:00 den itibaren bir araya gelen kitle burada bir miting yaptı.

Mitingde ilk konuşmayı BFS adına yapan David Müller, “WEF patronlar klübünün yine ülkemizde kirli planları için bir araya geldiler. Bu planların en açığı Rojava’da Kürt halkına karşı sürdürülen kirli savaştır, bu açıdan biz bu kirli patronları ülkemizde istemiyor ve Rojava- Efrîn halkının yanında olduğumuzu bir daha belirtiyoruz” dedi.

Efrîn-Rojava Direniş Platformu adına yapılan konuşmada da Efrin’e saldırının insanlığa yapıldığı belirtildi. Yeniden İnşa Örgütü adına yapılan konuşmada kitle Kürtçe “Bijî berxwedana Efrîni’ sloganıyla başlayan konuşmacı Efrîn’e yapılan saldırıları kınayarak tıpkı Kobanê’de olduğu gibi sosyalizmin yeni umudu olan Rojava devrimini savunmak için Efrîn saldırılarına karşı omuz omuza savaşılarak kazanılacağını dile getirdi.

Konuşmalardan sonra kitle, kentin işlek caddelerinde yürüyüşe geçti. Bütün şehri dolaşan kitle duvarlara spreyle Efrîn direnişini selamlayan yazılamalar yaptı.

Eylem boyunca Havai fişeklerin fırlatan kitle, sık sık “Bijî berxwedana Efrînê”, “Es lebe YPJ, YPG”, “Diktatör Erdoğan” sloganları attı. Yürüyüşün ardından tekrar Helvetia Platza dönen kitle çalınan Kürtçe şarkılarla uzun süre slogan attı.