İsveç'in 8 kentinde Efrîn'le dayanışma eylemleri

Türk devleti'nin Efrîn'e yönelik saldırıları İsveç'in başkenti Stockholm, Örebro, Gävle, Borlänge, Göteborg, Kalmar, Helsingborg ve Malmö illerinde yapılan eylerle protesto edildi.

STOCKHOLM

Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarını protesto etmek için cumartesi akşamı İsveç'in başkenti Stockholm yakınlarındaki Arlanda Hava Limanı'nda bir eylem gerçekleştirildi.

Saat 19.00 sularında İsveç'in değişik yerleşim biriminden Arlanda'ya gelen Kürdistanlılar, hava limanının dış hatlar terminalinde PKK, KCK, PYD, YPG/YPJ bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın portrelerini taşıdı.

AKP hükümetinin Efrîn'e yönelik saldırıları hakkında yolculara bildiriler dağıtan Kürdistanlılar, sık sık “Efrîn'le dayanışma”, “Türk ordusu Efrîn'den defol”, “Yaşasın Efrîn direnişimiz”, “Katil, faşist Erdoğan”, “Türkiye'de faşizmi ezeceğiz”, “Türk ordusu Kürdistan'dan dışarı”, “Kürdistan kanıyor, dış dünya sessiz”, “Biji YPG/YPJ”, “YPG/YPJ halktır, halk biziz” ve Biji Serok Apo” sloganlarını attı.

Kürdistanlılar, konuşmalar yaparak yolcuları da Türkiye'nin Kürdistan ve Efrîn'e yönelik saldırgan politikası hakkında bilgilendirdi.

EFRİN'LE DAYANIŞMA EYLEMİNE KATILMA ÇAĞRISI

Yaklaşık iki saat süren eylem, “Biji Serok Apo” sloganının atılmasıyla son buldu. Efrîn'le dayanışmayı Kobanê ruhuyla sürdüreceklerini açıklayan eylemciler, İsveç'te yaşayan tüm Kürdistanlılar ve dostlarına 21 Ocak Pazar günü saat 15.00'de Stockholm'un Sergel Torg Meydanı'nda düzenlenecek eyleme katılmaları ve Efrîn halkıyla dayanışmaları çağrısı yaptı.

ÖREBRO

Öreboro Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısı üzerine il merkezinde bir araya gelen dört parçadan Kürdistanlılar, AKP ve Türk devletinin Efrîn'e yönelik bombalama ve saldırılarını kınadı.

“Türk devletinin işgalini durdurun” ve “Efrîn yalnız değildir” yazılı pankartları taşıyan kitle, “Biji berxwedana Efrîne”, “Katil Erdoğan”, “Türk devleti Rojava'dan defol” gibi Türk devletini kınayan ve YPG/YPJ'ye destek veren sloganlar atarak yürüdü.

Örebro Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına yapılan konuşmalarda Efrîn'e yönelik AKP saldırısının Kürdistan'ın tüm parçalara yaşayan Kürtlere yönelik bir saldırı olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Tüm Kürtlerin Efrîn'i sonuna kadar destekleyeceklerini vurgulayan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, İsveç Hükümeti ve Avrupa Birliği'ne Türkiye'nin işgaline karşı çıkmaları çağrıları yaptı.

GÄVLE

Gävle ilinde Storatorget Meydanı'nda yapılan gösteride konuşma yapan İsveçli ve Kürdistanlı sivil toplum örgütleri temsilcileri, AKP rejiminin Kürt Halkının statü elde etmesini ve diğer kardeş halklarla bir arada yaşamasını engellemek için Rojava'yı işgal etme planlarını yürürlüğe koyduğuna dikkat çekti.

PYD İsveç Temsilcisi Şiyar Ali, konuşmasında Efrîn'e saldıran Türk devletinin akıbetinin DAİŞ çetelerinin Kobanê'deki bozgunlarından farklı olmayacağını söyledikten sonra tüm Kürdistanlılar ve dostlarına Efrîn'le dayanışmayı güçlendirmeleri çağrısında bulundu.

BORLÄNGE

Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Borlänge ilinde dört parçadan Kürdistanlılar, Türk devletinin Efrîn'e yönelik bombalamalar ve saldırılarını kınamak için sokaklardaydı.

Soğuk hava koşullarına aldırmadan meydanı dolduran Kürdistanlılar sık sık “Biji berxwedana Efrîne”, “Katil Erdoğan”, “Türk ordusu Efrîn'den defol” ve “Erdoğan ve DAİŞ aynıdır” sloganlarını attı.

Gösteride İsveçli milletvekilleri ve yerel politikacılara Türk devletinin Efrîn'i işgaline karşı çıkmaları çağrıları yapıldı.

GÖTEBORG        

Göteborg ilinde Demokratik Kürt Merkezi ve Entegrasyon için Kürt Kadınları Derneği'nin çağrısıyla sokaklara çıkan yüzlerce Kürdistanlı Cuma ve Cumartesi günleri iki ayrı protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Düzenlenen miting ve yürüyüşlerde “Efrîn yalnız değildir”, “Katil Erdoğan, iki yüzlü AB”, “Katil Erdoğan”, “Türk ordusu Rojava'dan defol” ve “Biji YPG/YPJ sloganları atıldı.

Göteborg ilinde Demokratik Kürt Merkezi Eşbaşkanı Abdullah Kaya, Türk devletinin saldırılarına onay veren Rusya ve sessiz kalan ABD'ye sert eleştiriler yönelttikten sonra tüm Kürdistanlılar ve dostlarından Efrîn'le dayanışmayı güçlendirmelerini istedi. Gösteriye Göteborg Rojava Komitesi de destek verdi.

KALMAR

AKP'nin Efrîn'i bombalamasına karşı Kalmar ilinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları sokaklara çıktı. Kürdistanlı sivil toplum örgütü temsilcileri, Efrîn halkının yalnız olmadığına vurgu yaptılar ve İsveç Hükümeti'ne Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal planlarına karşı çıkmaları çağrıları yaptılar.

İl merkezinde gerçekleşen mitingde “Biji berxwedana Efrîne”, “Katil Erdoğan”, “Türk devleti Rojava'dan defol” sloganları atıldı.

HELSİNGBORG

Helsingborg Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısı üzerine il merkezinde bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarını kınamak ve Efrîn halkıyla dayanışmak için bir eylem gerçekleştirdi.

Meydanda Helsingborg Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından yapılan ve İsveç medyasına gönderilen açıklama okundu.

Açıklamada, Türk devletinin Kürt halkın diğer ezilen halklarla birlikte oluşturduğu demokratik sistemi ortadan kaldırmak istediğine dikkat çekildi. Suriye'nin geleceğine örnek teşkil edecek sistemin savunulması için ilerici ve demokrat kamuoyuna harekete geçmeleri çağrısı yapıldı.

MALMÖ

İsveç'in güneyinde yer alan Malmö kentinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, il merkezindeki meydanda bir araya gelerek Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarını protesto etti.

Eylemde konuşmalar yapan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Türk devletinin Efrîn'de yenilgiye uğrayana kadar meydanlarda olacaklarını söyledi ve tüm Kürdistanlılar ve dostlarına sürekli olarak eylemde bulunmaları çağrıları yaptı.

Gösteride “Efrîn yalnız değildir”, “Türk ordusu Rojava'dan defol” ve “Biji YPG/YPJ sloganları atıldı.