İdamların yıl dönümünde İran Elçiliği önünde protesto eylemi

Londra’da İran Elçiliği önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, İran devleti tarafından 2010 yılında idam edilerek katledilen Kürt tutsakları anarak, protesto gösterisi yaptı.

PJAK’ın çağrısı ile Kongra-Star, KCDK bileşenleri ve çok sayıda Kürdistanlı İran Büyükelçiği önünde bir araya geldi. İran rejiminin 2010 yılında idam ettiği Şirin Elemhuli, Ferzad Kemanger, Ferhad Wekili, Eli Heyderiyan ve Mehdi Islamiyan’ın şehadetlerinin yıl dönümü dolaysıyla gerçekleştirilen eylemde, İran devletinin Kürtlere yönelik uygulamalarına sert tepki gösterildi.

Sık sık idam karşıtı sloganların atıldığı eylemde, devletin baskı, saldırı ve idamlarını kınayan döviz ve pankartlar taşındı.

PJAK, Kongra-Star, YPG ve YPJ bayrakları taşındığı eylemde,  PJAK adına Zerdeşt Hevrami, Kürt Halk Meclisi adına Ercan Akbal ve Kürt kadın örgütleri adına birer açıklama yapıldı.

İran’ın Kürtlere yönelik tutumunun baskıcı, inkarcı ve katliamcı yaklaşım sergilediği belirtilerek, Kürt halkının mücadelesi ve umudunun asla teslim alınamayacağı ifade edildi.

Uzun süren eylem alkış ve sloganlarla sona erdi.