Çekdar Botan ve Lecwan Munzur Köln’de anıldı

Almanya’nın Köln kentinde Adil Sünger (Lecwan Munzur) ve Ruhat Tabak (Çektar Botan) anıldı. TCŞ’nin düzenlediği anmada onların mücadelesini yükseltme çağrısı yapıldı.

5 Haziran 2016’da işgalci TC ordusunun savaş uçakları ile düzenlediği saldırıda Kandil’de şehit düşen Adil Sünger (Lecwan Munzur) ve Ruhat Tabak (Çektar Botan) Almanya’nın Köln kentinde anıldı. Tevgera Ciwanên Şoreşger’in (TCŞ) düzenlediği anmaya şehitlerin ailelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada TCŞ adına Şiyar Gabar bir konuşma yaptı. Gabar, Şehit Lewcan ve Şehit Çekdar’ın Almanya’da yaptıkları çalışmayla tüm Kürt gençliğine büyük bir sorumluluk yüklediğini belirtti.

KOMAW adına söz alan Şengê Kahraman, üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin, şehitleri anmanın her zaman ağır olduğunu söyledi.

Ardından Avrupa Kürt Kadın Hareketi adına Jinda Deniz, “Çekdar ve Lecwan’ın en önemli özellikleri sürekli güleryüzlü olmaları ve etraflarına moral vermeleriydi” dedi.

Sinevizyon gösterimi ile devam eden anmada Feride Halitoğlu, şehitler için yazdığı “Ben Kürdüm Anne” isimli şiirini okudu.

Son olarak Adil Sünger’in annesi Ayten Sünger bir konuşma yaptı.

“Benim gözyaşım çaresizlikten değil, ona olan özlemimdendir” diyerek sözlerine başlayan Ayten Sünger devamında şunları dile getirdi: “Ben onu anlatmaya kalksam ne kitaplara sığdırabilirim ne de şiirlere. Çünkü toprağa düşen her bir şehidimiz aynen böyledir. Leyla Güven de bir anneydi, Kürt halkının Önderi üzerindeki tehlikeyi, tecridi gördü ve hiçbir çıkar gözetmeksizin bedenini hiç bir çıkar gözetmeksizin ölüme yatırdı. Onunla beraber 7000 yoldaşı, hayalleri yarım kalan yoldaşlarının hayallerini gerçekleştirmek için bedenlerini ölüme yatırdılar. Tecridi kırmak için bedenini ateşe veren, yaşamına son veren değerli şehitlerimizin, Lecwan’ın, Çekdar’ın, Viyan’ın önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum.

Ayten Sünger konuşmasını “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sonlandırdı.