6 merkezde DKTM kongreleri yapıldı-YENİLENDİ

İsviçre’nin Winterthur, Freiburg, Luzern Fransa’nın başkenti Paris’in Villeneuve Saint Gorges banliyösü, Almanya’nın Emmerich ile Belçika'nın Anvers kentindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezleri kongrelerini yaptı.

WINTERTHUR

İsviçre’nin Winterthur kentindeki Kürt Toplum Merkezi, 5’inci kongresini yaptı.

“Faşizm kaybedecek, halklar kazanacak” sloganıyla yapılan kongreye, Kürt siyasetçi Faysal Sarıyıldız, İsviçre Sosyalist Parti yöneticileri Crista Meier, Dani Altenbach ve Elif Kayla ile yaklaşık 100 delege katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kongre Freiplatz salonunda yapıldı.

Kongrede bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Faysal Sarıyıldız, hegemonik, tekçi rejimlerin bugün Ortadoğu’da kaybetme sürecine girdiğini söyledi.

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Efrîn’e yönelik tehditlerine de dikkat çeken Sarıyıldız, Erdoğan’ın iç politikada kaybettikçe Rojava’ya saldırıları gündeme koyarak, ülkedeki sorunların üstünü örtmeye çalıştığını belirtti.

Sosyalist Parti yöneticileri Chirsta Meier, Elif Kayla ve Dani Altenbach kongre yapısını selamlayıp, Kürt halkının verdiği mücadelenin yanında olduklarını belirtiler.

Yapılan konuşmaların ardından bir yıllık faaliyet ve mali rapor okundu. Raporlar üzerindeki değerlendirmelerin ardından raporlar oy birliği ile kabul edildi.

İbrahim Güner ve Gülseren Akkuş Winterthur Demokratik Toplum Merkezi 5. Dönem eşbaşkanları ile 32 kişilik yeni meclis de seçildi.

FRIBOURG

İsviçre’nin Fribourg kentindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NCDK) de 5’inci kongresini yaptı.

Fribourg NCDK lokalinde 100’e yakın delege ve misafirin katılımı ile yapılan kongre saygı duruşu ve açılış konuşması ile başladı.

Siyasal gelişmelerin değerlendirildiği kongrede bir yıllık çalışma, örgütlenme ve mali raporları okundu ve değerlendirildi.

Kongre örgütlenme, halkla ilişkiler, dış ilişkiler, dernek, barış-uzlaşı, şehit aileleri, gençlik, Rojava ve hak-adalet komisyonları oluşturuldu.

Kongrede 29 kişiden oluşan NCDK Fribourg Meclisi de oluşturuldu. Kongre “Biji Serok Apo” sloganları ve alkışlarla sonlandırıldı.

LUZERN

İsviçre’nin Luzern kentinde de DKTM 5’inci kongresini yaptı.

Luzern Kürt Toplum Merkezi salonunda yapılan kongreye Kürdistan Devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

Divan seçiminden sonra kongre de ilk sözü NCDK-S eşbaşkanı Metin Mintaş aldı. Mintaş Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esaret koşullarına dikkat çekti.

Yapılan konuşmaların ardından bir yıllık faaliyet ve mali rapor okundu. Raporların değerlendirilmesi ardından seçime gedildi.

51 kişinin meclis seçildiği kongrede eş başkanlığa ise Behiya Hesen ve Kadri Özkan seçildi.

VILLENEUVE SAINT GEORGE

Fransa’nın başkenti Paris’in Villeneuve Saint Gorges banliyösündeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi de 5. kongresini yaptı.

155 delegenin katılımı yapılan kongre bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Kongrede konuşan Kürt siyasetçi Xebat Öcalan “Avrupa’da kapitalist modernite içerisinde toplumumuzu korunması için, Önder Apo felsefesi doğrultusunda yeni bir yaşamı inşa eden demokratik Kürt toplum merkezlerinin rolü büyüktür.

Kürdistan ve Ortadoğu coğrafyasında halkların demokratik bir ortamda beraberce yaşaması, Önder Apo'nun paradigması çerçevesinde oluşturulan demokratik modernite ile Rojava'da oluşturulan sistem bunun en somut örneğidir. Ortadoğu’da Rebêr Apo'nun önderliğinde Kürtler artık bir güçtür” dedi.

Geçmiş dönem faaliyet raporunun okunup değerlendirilmesinin ardından 37 kişilik meclis oluşturuldu.

Kongre yeni dönem eş başkanlığına Süreyya Varto ve Ayhan Apak'ın seçilmesi ile son buldu.

EMMERICH

Almanya'nın Emmerich kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin 4. Kongresini yaptı. DKTM salonunda gerçekleştirilen kongreye 200’e yakın delege katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve divan seçimi ardından Kürt siyasetçi Osman Ergin ve KCDK-E Eş başkanı Yüksel Koç katılarak bir konuşma yaptı.

Emmerich DKTM Kongresi oluşturulan 55 kişilik halk meclisi eş başkanlığına Hano Kozik ve Nihat Polat seçildi.

Kongre, "Jin, jiyan, azadi", "Biji Serok Apo " sloganlarıyla sona erdi.

ANVERS

Belçika’nın Anvers kentinde de DKTM 5’inci kongresini yaptı. 100 delegenin katıldığı kongre bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Siyasal gelişmeler ve Avrupa’da Kürtlerin örgütlülüğüne dikkat çekilen bir konuşma ardından çalışma raporu okundu ve değerlendirdi.

31 kişilik meclis ve sözcülerin seçilmesi ardından kongre sloganlarla sona erdi.