1 Mayıs meydanına dev PKK bayrağı asıldı!

Bugün akşam saatlerine doğru Almanya’nın başkenti Berlin’deki 1 Mayıs kutlamaları sırasında gerçekleştirilecek “devrimci yürüyüş” öncesi dev PKK bayrağı asıldı.

YPG ve YPJ savaşçılarının direnişi bu yıl Almanya’nın başkenti Berlin yapılacak alternatif 1 Mayıs gösterilerinin ana gündeminde yer alıyor. Berlin’de 1 Mayıs kutlamaları sırasında birçok sol grupların katılımıyla yıllardır düzenlenen ve artık gelenekselleşen “devrimci yürüyüş” bu yıl Efrîn ve YPG/YPJ’ye adandı.

Başta Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal ve katliamlarıyla, Alman devletinin Erdoğan rejimine verdiği desteği kınamak, Kürt özgürlük hareketine yönelik yasaklara dikkat çekmek için bugün Kreuzberg semtinde yapılacak “devrimci yürüyüş”te PYD, YPG, YPJ ve PKK bayrakları taşınacak.

Alman polis müdürleri ile Berlin’deki devlet yetkilerinin “Yasaklı sembollerle yürüyüşe izin vermeyeceğiz” şeklindeki açıklamalarına rağmen, yürüyüşü organize eden gruplar gösterinin planladığı şekilde saat 18.00’da başlayacağına bildirdiler.

18.00’da başlayacak ve 15 bin aktivistin katılması beklenen yürüyüşün öncesinde sol gruplar PKK yasağına dikkat çekmek ve Rojava’ya destek mesajı vermek için de bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde 1 Mayıs kutlamalarının yapıldığı Berlin’in Friedrichshain ilçesinde, “Ostkreuz” ve “Frankfurter Allee” caddelerinin birleştiği meydanda bulunan bir binaya çıkan göstericiler dev bir PKK bayrağı astı.

“Rojava’ya yardım edin” sloganının yazıldığı bayrakta “Almanya finanse ediyor, Erdoğan bombalıyor” yazısı yer aldı. PKK bayrağını asan gruplar sosyal medya hesaplarında yaptıkları açıklamalarda bugünkü yürüyüşte de olası her türlü müdahaleye rağmen PKK ve YPG/YPJ bayraklarını taşıyacaklarını bildirdiler.