Tutsaklardan SUR kampanyasına destek

Van T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 224 tutsak gönderdikleri ıslak imzalı mektuplarla desteklerini sunarak, Sur’un yıkılmasına karşı duyarlılık çağrısında bulundu.

Amed’in Sur ilçesinde "kentsel dönüşüm" adı altında sürdürülen yıkımın durdurulması talebiyle kurulan Sur’un Yıkımına Hayır Platformu’nun, “Diyarbakır Suriçi ortak dünyamızdır, yıkım durdurulsun” şiarıyla 17 Temmuz'da başlattığı imza kampanyasına her geçen gün birçok farklı kesimden destek gelmeye devam ediyor.

Van T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan 224 siyasi tutsak, yıkıma karşı ıslak imzalı mektuplarını göndererek, destekte bulundu.

Tutsakların imza kampanyasına gönderdiği masaj şöyle: “Halkımızın ve insanlığın ortak kültürel, tarihsel değeri olan Diyarbakır Surları ve Sur ilçesinde yapıların yıkılmasına karşı başlatmış olduğunuz çalışmayı destekliyor, anlamlı buluyoruz. İmza kampanyasının da sonuç alacağını düşünüyoruz.
Bizler aşağıda isimleri yazılı siyasi tutuklular olarak başlatmış olduğunuz imza kampanyasıyla desteğimizi bildiriyoruz. Çalışmanın başarıya ulaşacağına olan inancımızla Sur halkına dayanışma duygularımızı iletiyoruz.”

Siyasi tutsakların gönderdikleri mektupta ayrıca kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunarak, Sur’un yıkılmaması, insanların yerinden edilmemesi için herkesin Sur’a ses olması gerektiği çağrısında bulundu.

Öte yandan sosyal medya üzerinde süren imza kampanyasına da ilgi her geçen gün artıyor. Şimdiye kadar 10 bine yakın imza toplanırken, imzalar Başbakanlık ve Meclis'e sunulacak.