İsviçre'de şehit anmaları

İsviçre'de gerçekleştirilen etkinliklerle Maraş'ın Nurhak ilçesinde çıkan çatışmada şehit düşen MLKP / FESK Kürdistan Kır Gerilla Birliği Komutanı Hüseyin Akçiçek’le (Alişer Deniz), PKK gerillası Oğuz Aksu anıldı.

Bern NCDK (Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezi) lokalinde gerçekleştirilen anma devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. Alişer Deniz'in kendi sesinden kimlik bilgilerini paylaştığı Etkinlikte Şengal dağlarından görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı ve MLKP Kürdistan ve MLKP / MK bildirileri okundu.

NCDK VE MLKP adına yapılan konuşmalarda "Sürecin tüm ağırlığına rağmen verdikleri mücadelelerle ölümsüzleşenlerin ideallerini zafere taşıma kararlılığımız sürecek, zafer direnen halklarımızın olacak" denildi.

Yapılan konuşmaların ardından anma etkinliği "Şehit Namırın " sloganlarıyla sonlandırıldı.

ZÜRİH

Zürih Eğitim ve Kültür Merkezinde (EKM) gerçekleştirilen anma etkinliği devrim şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Etkinlikte gerçekleştirilen sinevizyon gösterimiyle Şehitlerin Devrim mücadelesi ve yaşamları aktarıldı. MLKP adına yapılan konuşmada "Kendini devrim mücadelesine adamış her şehidimiz, kendisinden önce şehit düşenlere verilen sözün kanıtıdır" denildi.

Barış annesi Döne Annenin de bir konuşma yaptığı anmada duygusal anlar yaşandı. Yapılan konuşmaların ardından anma "Şehid Namırın" sloganlarıyla sonlandırıldı.

BASEL

Basel  Kürt Toplum Merkezi'nde Ciwanên Azad öncülüğünde yapılan anmaya çok sayıda kişi katıldı.

Anmada konuşan Kürt siyasetçi Cuma Tak siyasi ve güncel konular değerlendirdi.

Daha sonra Ali Çek'in fotoğraflarından oluşan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.