YPG saldırı hazırlığındaki bir hücreyi daha çökertti

YPG Basın Merkezi, Kurban Bayramı’nda saldırı yapma hazırlığında olan bir DAİŞ hücresinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Açıklamaya göre Hesekê ve Derazor’da DAİŞ’in hücre yapılanmalarına yönelik 10 Ağustos günü operasyonlar gerçekleştirildi.

YPG Basın Merkezi, “Hesekê ve Derazor illerinde saldırı hazırlıkları yaptıkları tespit edilen hücre yapılanmalarına yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirilmiştir” dedi.

Açıklamada şu detaylar yer aldı: “Özel Operasyon Birimlerimiz tarafından 10 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen operasyonda kurban bayramında bombalı saldırı planladığı tespit edilen hücre yapılanması etkisiz hale getirilmiş, yüklü miktarda patlayıcı ele geçirilmiştir.”

SALDIRI GİRİŞİMLERİ ARTTI

Son günlerde DAİŞ hücrelerine yönelik bir çok operasyon düzenlendi. 6 Ağustos günü Serêkaniyê İç Güvenlik Güçleri, tespit ettikleri bomba yüklü bir su tankerini etkisiz hale getirerek katliamın önüne geçti.

YPG özel operasyon birlikleri 4 Ağustos günü Hesekê’de DAİŞ çetelerinin bir hücre yapılanmasına yönelik geniş çaplı operasyon düzenledi ve yüklü miktarda cephane ele geçirdi.

1 Ağustos günü Hesekê Askeri Meclisi, Kurban bayramında katliam hazırlığı yapan DAİŞ hücrelerine yönelik düzenledikleri operasyonlarda 20 çete mensubunun yakalandığını bildirdi.