Türk rejimi Girê Spî’de tarım arazilerini sular altında bıraktı

İşgalci Türk devletinin baraj kapaklarını açması nedeniyle Girê Spî’de 2 bin hektar ekili tarım arazisi ve yüzlerce ev sular altında kaldı.

Türk rejiminin baraj kapaklarını açması ardından Celabê Nehri’nin su seviyesi yükseldi.

Girê Spî’den geçen nehir sularının taşması sonucu 2 bin hektar ekili tarım arazisi ve yüzlerce ev sular altında kaldı. Yerel yetkililere göre 300 ev de su baskınından zarar gördü.

ANHA’ya göre Girê Spî Kantonu Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Abdullah El Xetab, bölgenin DAİŞ’ten kurtarıldığı günden bu yana Türkiye’nin halka düşmanlık yaptığını söyledi.

Xetabi, “Türkiye bilinçli bir şekilde su seviyesini arttırıyor. Türkiye, bu şekilde yüzlerce hektar tarlayı su altında bırakarak çiftçileri büyük bir zarara uğratıyor. Aynı zamanda yüzlerce ailenin evi su altında kaldı” dedi.

El Xetab’a göre işgalci Türk devleti su seviyesini yükselterek Pira Şerîan köyünden Girê Spî’nin güneydoğusunda yer alan Zehla köyüne kadar 14 kilometre üzerindeki ekili tarım arazilerini zarara uğrattı.

Evi su altında kalan Zîbîqyayê köyünden Xatûn El Hamadî adlı kadın da, Türkiye’nin aniden suyu bıraktığını belirtti: “Su seviyesi yükselince nehrin suyu köyün ortasına geldi. Evim ve 45 hektar ekili arazimiz su altında kaldı.”

Doganiya Sadiq köyü sakini Hemadî El Hemdo ise Türkiye’nin ekonomilerine zarar verdiğini belirterek, “Su seviyesinin yükselmesiyle tarlalarımızı süremiyoruz” dedi.