Türk ordusu ve çeteleri Efrîn’de bir genci katletti

İşgalci Türk devletine bağlı çeteler, Efrîn kent merkezinde kaçırdığı bir genci katletti. Çetelerin Şiyê ve Şera ilçelerinde de çok sayıda sivili kaçırdığı öğrenildi.

Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’deki sivillere yönelik kaçırma, işkence ve katletme uygulamaları sürüyor. Bölgeden alınan bilgilere göre dün Efrîn’in 3 farklı noktasında kaçırma olayları yaşandı.

Edinilen bilgiye göre işgalci Türk devletine bağlı Cebhe El Şamiye çeteleri, 13 Temmuz günü Efrîn kent merkezinin Eşrefiyê mahallesinden kaçırdığı Hozan adlı bir sivili bugün katletti. Hozan adlı sivilin katledilmesinin ardından ailesinin çeteler tarafından tehdit edildiği öğrenildi.

Öte yandan Şiyê ilçesinde ise Türk devletine bağlı Liwa Weqas çete grubunun dün, Şiyar Alîko (35) adlı bir sivili kaçırdığı bilgisine ulaşıldı.

Aynı gün Şera ilçesinin Sarincek köyünde de Siqur El Şemal adlı çete grubu, bir grup sivili kaçırdı. Kaçırılan sivillerden birinin isminin Mustafa Kemal Mustafa olduğu öğrenilirken, diğerleri sivillerin ismi ve sayısı hakkında net bir bilgiye ulaşılamadı.