Türk devletinin katlettiği 3 kadın son yolculuğuna uğurlandı

Türk devletinin 23 Haziran günü Kobanê’nin Helîncê köyüne yönelik düzenlediği saldırıda katlettiği 3 Kürt kadın düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

23 Haziran günü, Türk devletine ait SİHA’larla düzenlenen saldırıda şehit olan Kongreya Star Fırat Bölgesi Koordinasyonu üyeleri Zehra Berkel ve Hebûn Mele Xelîl ile Emîna Weysî, Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Törende konuşma yapan Fırat Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Şahîn, 3 kadın şehit şahsında tüm özgürlük şehitlerini anarak, Türk devletinin, Kobanê’de hezimete uğrayan teröristlerinin intikamını almaya çalıştığını söyledi.

Kongreya Star Koordinasyonu Üyesi Heyva Erebo şunları söyledi: “Bugün, özgürlük uğruna can veren 3 kadın devrimciyi uğurluyoruz. Düşman, kadın özgürlüğü için mücadele eden 3 kadın devrimcinin şahsında insanlığı hedef almıştır.”

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ramazan Mele Xelîl, “Kürt halkının ve insanlığın düşmanları iyi bilsin ki şehitlerimizin izinde olacağız. Kobanê’de nasıl ki DAİŞ’i hezimete uğrattıysak Erdoğan da hezimete uğrayacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehitler Zehra Berkel, Hebûn Mele Xelîl ve Emîna Weysî’ye ait şehadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda 3 kadın şehit, sloganlar ve zılgıtlarla toprağa verilerek son yolculuklarına uğurlandı.