Türk devletinin kadın katliamı protesto edildi

Kuzey Doğu Suriye’nin birçok kentinde alanlara çıkan kadınlar, Türk devletinin Kobanê’nin Helîncê köyünde yaptığı kadın katliamını protesto etti.

MINBIC

Minbic Kadın Meclisi adına yapılan açıklama, Meclis Sözcüsü İbtisam Abdulkadir tarafından okundu.

Açıklamada zulme karşı direnmeye devam eden kadınların büyük kazanımlar elde ettiği, işgalci Türk devletinin bu kazanımları ortadan kaldırmak için saldırılarını sürdürdüğü belirtildi. Açıklamada ayrıca kadın iradesini hedef alan Türk devlet saldırılarının, insanlığa karşı saldırılar olduğuna dikkat çekildi.

HALEP

MSD Halep Kadın Bürosu da Türk devletinin saldırılarını protesto etmek için onlarca kurum ve parti temsilcisi ile basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada Türk devletinin saldırıları protesto ettiği vurgulandı. Türk devletinin kadınlar başta olmak üzere tüm bileşenlere karşı suç işlediği ifade edilen açıklamada son saldırının da bunun kanıtı olduğu hatırlatıldı.

KOBANÊ

Kobanêliler de Türk devletinin Medya Savunma Alanları, Şengal ve Maxmur Kampına yönelik saldırılarını protesto için alanlara çıktı. Eyleme Özerk Yönetim Eş Başkanları, kurum temsilcileri ve siyasi parti üyeleri katıldı. Eylemde konuşan Fırat Bölgesi Koordinasyon Üyesi Rewşen Hacim, Kuzey Kürtleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki Kürtlerin Türk devletine tepki göstermesi gerektiğini belirtti.

REQA

Reqa Sivil Toplum Örgütleri Yönetimi Üyesi Zuher Hesen tarafından okunan açıklamada, “Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yaptığı saldırıları ve Kobanê’de 3 kadını şehit etmesini sert bir şekilde kınıyoruz” denildi.