Türk devleti Til Temir'de arazi işgal etti, yaktı, ürünleri çaldı

Türk devleti, Til Temir’de 50 bin dönümden fazla araziyi işgal etti, 20 bin dönümden fazla araziyi de yaktı. Gasp edilen ürünler de Türkiye'ye gönderiliyor.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Kuzey ve Doğu Suriye bölgesine dönük işgal saldırılarını sürdürüyor.

ANHA'nın haberine göre, Serêkaniyê, Girê Spî ve Til Temir’in büyük bölümünü işgal eden Türk devleti ve çeteleri, şimdi de bölge halkına dönük ekonomik saldırılar düzenliyor. Bölge ekonomisinde önemli yer tutan tarım arazilerini ateşe vererek bölgeye dönük ekonomik savaşını kirli yöntemlerle derinleştiren işgalci güçler; Serêkaniyê, Girê Spî ile Til Temir ve Zirganê'de on binlerce dönüm ekili tarım arazisini ateşe vererek yaktı.

'BÖLGE HALKININ TEK GELİRİYDİ'

İşgalci Türk devleti ve çeteleri tarafından Til Temir ilçesine bağlı köylere ait 50 bin dönüm arazinin işgal edildiğine dikkat çeken Til Temir Halk Meclisi Ekonomi Komitesi yürütme üyesi Dildar Yusif, "Çiftçiler arazilerini ekip biçemedikleri için bölgeye büyük bir ekonomik zarar verildi. Çünkü bölge halkının büyük çoğunluğu geçimlerini bu arazilerden elde ettikleri ekinlerle sağlıyordu" dedi.

'SÖNDÜRMEYE ÇALIŞAN HALKA DA ENGEL OLDULAR'

Yusif, tarım arazilerine yönelik gerçekleştirilen yakma olaylarına işaret ederek, şöyle konuştu: “Til Temir bölgesinde halka ait başta buğday olmak üzere tarım arazileri ateşe veriliyor. Şimdiye kadar Til Temir ve Zirgan alanlarında 20 binden fazla dönüm ekili arazi yangınlarla yok edildi. Halk ekinlerini kurtarabilmek için yangını söndürmeye çalışınca da TC ve çeteleri buna izin vermedi. Hiç kimseyi arazilere yaklaştırmayıp silahlarla insanları hedef alıyorlar."

Yusif, “Örneğin, depolama merkezlerini talan ederek tahıl ürünlerine el koydular. El koydukları her şeyi Türkiye’ye göndermeyi planlıyorlar" diye ekledi.