Türk deveti Efrîn’de 11 sivili kaçırdı

Efrîn’i işgali altında tutan Türk devleti, Mabata ilçesinde en az 11 sivili fidye için kaçırdı.

ANHA’nın haberine göre Mabata ilçesine bağlı Raco Köyü’nde 8 sivil Türk devletine bağlı güçlerce kaçırıldı, aileleri veya yakınlarından fidye istendi.

Kaçırılan kişilerin isimleri şöyle: Elî Hemo, Husên Şêxo, Ezîz Şêxo, Betal Mihemed Şêxo, Heysem Remzî Hecî Hemo, Henîf Arif Şerê, Mihemed Birîm ve Henîf Henan.

Yerel kaynaklar, Henîf Henan ve Mihemed Birîm’in fidye karşılığında serbest bırakıldığını belirtirken, diğerlerinin akıbeti bilinmiyor.

Mabata ilçesine bağlı Meimila kökünde de çok sayıda sivil işgalci Türk devletine bağlı güçler tarafından kaçırıldı. Bunlardan isimleri öğrenilenler şöyle: Lawend Umer Simo (20), Mihemed Menan Birîm (32) ve Ciwan Şukrî Umer (20).

Efrîn ve bölgesi Mart 2018’den beri Türk işgali altında bulunuyor. Bölgede sistematik olarak insanlık dışı suçlar işleniyor, halka ait mallar yağmalanıyor, ekonomik kaynaklar talan ediliyor.

Türk güçleri, 15 gün önce de Melek Nebih Xalil (16) adlı kız çocuğunu kaçırmış, kaçırılan Xalil'in cenazesi kısa bir süre önce bir zeytinlikte bulunmuştu.

Efrîn’de Türk devletinin işlediği suçlara ilişkin neredeyse her gün yeni haberler geliyor.

Mayıs ayı sonunda ortaya çıkan bilgilere göre 2018 yılında kaçırılan 11 kadın, 2 yıl boyunca vahşi işkencelere maruz kaldı. Fidye almak için kaçırılan kadınlar, yaklaşık iki yıl boyunca ailelerinden gizlenmişti.

Türk devleti işgal ettiği tüm alanlarda bir “terör rejimi” oluşturdu. 23 Nisan günü Girê Spî’de Neim adlı Arap aşiretinin kanaat önderlerinden Şeyh İnezan kaçırıldı. 4 Nisan günü de Kopirlik-Evdokoy köyleri arasında üç sivil kaçırılmış ve infaz edilmişti. Aynı gün Efrîn’de de Sileman Bekre isimli bir sivil yine Türk güçleri tarafından kaçırılmıştı