Rusya: Türkiye Kürtleri göçertti, Türkmenleri yerleştirdi

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Oleg Juravlyov, Türk devletinin Efrîn'de 250 bin, Serêkaniyê ve Girê Spî'de de 135 Kürd'ü zorla göçerttiğini yerlerine ise Türkmenleri yerleştirdiğini söyledi.

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, Türk devletinin mülteci şantajına ilişkin yaptığı açıklamada, Türk devletinin demografik değişim suçunu da itiraf etti.

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Oleg Juravlyov düzenlediği basın toplantısında Türk devletini Efrîn'de 250 bin, Serêkaniyê ve Girê Spî'de de 135 bin Kürd'ü zorla göçerttiğini, yerlerine ise Türkmenleri yerleştirdiğini söyledi.

"Barış Pınarı Harekatı sırasında çoğunluğu Kürt olmak üzere 135 binden fazla kişinin geleneksel olarak yaşadıkları alanlardan göç etmek zorunda kaldığını" söyleyen Juravlyov, "Zeytin Dalı Harekatı sırasında Efrin'i terk edenlerin sayısının ise çoğunluğu Kürtler olmak üzere yaklaşık 250 bin olduğunu" kaydetti.

Juravlyov, "Türk hükümetinin bu bölgelere Türkmenleri zorla yerleştirdiğini" ve bunun da "söz konusu bölgelerdeki etnik yapıda köklü değişikliğe yol açtığını" söyledi.

Juravlyov ayrıca "Türkiye, Avrupa ülkeleri ve ABD tarafından Suriye ve Rusya yönetimlerine yöneltilen, İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki durumun kötüleşmesi sonucu milyonlarca kişilik sığınmacı akımı oluştuğuna ve insani kriz yaşandığına dair çok sayıdaki açıklama ve eleştiriler gerçeği yansıtmıyor" dedi.