Reqa’da işgale karşı yürüyüş

Reqalı yüzlerce kişi Türk işgal saldırılarına karşı QSD’nin yanında yer alarak, şehitlerin fedakarlığı sonucu elde ettikleri kazanımları koruyacaklarını vurguladı.

Reqa’da yüzlerce kişi, Türk devletinin saldırılarını protesto etmek amacıyla Şehit Aileleri Meclisi öncülüğünde bir araya geldi.

Reqa Genel Meclis binası önünde başlayan yürüyüşe Şehit Aileleri Meclisi, aşiret kanaat önderleri ve şeyhleri, Zenûbiya Kadınlar Topluluğu temsilcileri dahil yüzlerce Reqalı katıldı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ve Şehit Aileleri Meclisi’nin flamalarını ve “Bu bizim topraklarımızdır, bölgelerimiz gençlerimizin fedakarlığıyla güvenlidir” yazılı pankartlar taşıyan halk, İtfaiye Meydanı’na kadar yürüdü.

Burada konuşan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Toplumsal İşler ve Çalışma Meclisi Eşbaşkanı Farûq El Maşî, düşmanın 2014 yılından bu yana bu ülkeyi işgal etmeyi planladığını belirtti. El Maşî, Kuzey ve Doğu Suriye halkının ve bölgedeki tüm bileşenlerin, tüm düşmanlara karşısında ve QSD’nin yanında duracağını vurguladı.

Reqa Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Nediye El Ehmed ise işgalci Türk devletinin soykırım politikalarına karşı duyarlılığa çağırarak, şehitlerin fedakarlığı sayesinde elde edilen kazanımları koruyacaklarını söyledi.