QSD: Ceylanpınar’a roket atışı fitne amaçlı

QSD Resmi Sözcüsü Kîno Gabriyel, Ceylanpınar’a atılan roket atışının “karışıklık çıkarma” amaçlı olduğunu açıkladı.

Ceylanpınar’da 6 kişinin yaralandığı roket atışına ilişkin yazılı bri açıklama yapan QSD Resmi Sözcüsü Kîno Gabriyel “22 Temmuz akşamı Suriye sınırları içerisinde kimliği belirsiz kişiler tarafından Türkiye’deki Ceylanpınar ilçesine bir adet top mermisi atılmış, olayda bir grup sivil yaralanmıştır” dedi.

Gabriyel, “Kimliği belirsiz kişiler tarafından şantaj amaçlı yapılan bu olayda, fitne çıkarılmak istenmiş ve bölgeye zarar verilmesi amaçlanmıştır” diye ekledi.

Açıklamaya göre Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ve güvenlik güçleri bu olayın faillerini tespit etmek için soruşturma başlattı.

Gabriyel, olayda yaralananlara acil şifalar diledi.

HAKAN FİDAN’IN SES KAYDINI HATIRLATTI

Ceylanpınar’a yapılan roket atışı 2014 yılında ortaya çıkan ses kayıtlarını hatırlattı. Ses kayıtlarından biri, dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler arasındaki bir toplantıya ilişkindi. Bu görüşmede Hakan Fidan, "Gerekirse Suriye'ye dört adam gönderirim. Türkiye'ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretirim, Süleyman Şah Türbesine'de saldırtırız" diyordu.