Qamişlo, Tirbespiyê ve Hol sakinleri işgale karşı alanlara çıktı

Qamişlo ve ilçesi Tirbespiyê ile Hesekê'ye bağlı Hol'da Türk işgal saldırılarını protesto etmek ve 14 Temmuz Büyük Zindan Direnişi şehitlerini anmak için yürüyüş yapıldı.

Qamişlo’da toplanan kalabalık bir kitle, Qermûtî meydanından Mihemed Şêxo Kültür Sanat Merkezi’ne kadar yürüdü.

Yürüyüşte sık sık "Yaşasın halkların direnişi”, “Yaşasın 14 Temmuz direnişi”, “Önder Öcalan’a özgürlük", “14 Temmuz Direnişi ile İhanet ve İşgale Son Vereceğiz” sloganları atıldı.

Eylem sırasıdna bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Şemsixan Gulo, “Ali Çiçek, Hayri Durmuş, Akif Yılmaz ve Kemal Pir’in direnişi halen sürüyor. Önder Öcalan’ın fikirleri Kürdistan ve Ortadoğu’nun geleceği için elzemdir” dedi.

Yürüyüş “Yaşasın direniş” ve “Öcalan’a özgürlük” sloganları ile sona erdi.

Tirbespiyê Meclisi de Türk işgal saldırılarını protesto etmek ve 14 Temmuz 1982 Büyük Ölüm Orucu direnişçilerini anmak için bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Kongreya Star binası önünde bir araya gelen eylemciler “14 Temmuz Direnişi ile İhanet ve İşgale Son Vereceğiz” yazılı pankart açtı.

Kitle, Suriye Devrimci Gençlik Birliği binasına kadar yürürken, sık sık işgal karşıtı sloganlar attı.

Tirbespiyê Meclis Eş Başkanı Ebdulrehim Hiso ve Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Yöneticisi Ebas Hisên yaptıkları konuşmalarda Türk devletinin halkların iradesini yok saydığı tepkisinde bulundu. Her iki yönetici, Türk devletinin suçlarına karşı uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Hesekê’ye bağlı Hol ilçesi sakinleri de Türk devletinin saldırıları, işlediği savaş suçları ile insanlığa karşı suçları protesto etti, uluslararası toplumu sessizliğini bozmaya çağırdı.

Hol’daki yürüyüşte QSD flamalarını taşıyan kitle, daha sonra kent merkezinde bir miting düzenledi. Hol Meclisi Eş Başkanı Sacîda Hesen, Türk devletinin Suriye’yi parçalamaya çalıştığını ifade etti.

Sacida, uluslararası hukukun ayaklar altına alındığını kaydederken, bölge barışının birlikten geçtiğinin altını çizdi.

Sacida, uluslararası kamuoyuna Türk devletinin suçlarına karşı durma çağrısında bulundu.

PYD Üyesi Mustefa El Ehmed, tüm halklar için mücadele ettiklerini vurgulayarak, Türk devletinin halklara yönelik işlediği suçları kınadı.