PYNK-ENKS’den ortak açıklama

Kürt Ulusal Birliği Partileri ve Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi, ulusal birlik görüşmelerine ilişkin ortak açıklama yaptı.

Kürt Ulusal Birliği Partileri, Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "ENKS ile PYNK heyetleri 16 Haziran günü yaptıkları toplantı ile ulusal birlik için şimdiye kadar yürüttükleri görüşmeleri, varılan anlaşmayla tamamladı. Taraflar, 2014 yılında yapılan Duhok Anlaşması'nın (idari, ortaklık, güvenlik ve savunma) maddeleri temelinde yakın gelecekte ortak bir siyasi anlaşmayı imzalamayı taahhüt etmişlerdir" denildi.
Açıklamada, tarafların, Suriye'de Kürt birliği ve ortaklığını tarihi bir adım olarak değerlendirdiği, Suriye Kürtleri ve Suriye'nin tüm farklılıklarının çıkarlarını hedefleyecek büyük bir anlaşmanın adımı olarak ele aldığı vurgulandı.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Bu birlik, özellike Rojava Kürdistanı'nda şehit ve gazileri ile onların değerli aileleri başta olmak üzere Suriye'nin genç kadın ve erkeklerinin canlarını, DAİŞ karşısında, onurlu bir savaşın bedeli yapmalarının neticesidir.
Bu anlaşmaya DAİŞ karşıtı uluslararası koalisyonun temsilcisi William Reubuck ve QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi'nin gözetiminde varıldı.
Her iki heyet, Kürt ulusal birliği için sarf ettiği çabalarından dolayı General Mazlum Ebdî'ye teşekkür ediyor. Ayrıca destekleri için Mesûd Barzanî ve Kürdistan Bölgesi Başkanı Nêçîrvan Barzani'ye de teşekkür ediyoruz.
Demokratik ve tüm yapıların haklarını içerisinde yer alacağı bir gelecek için ABD'ye katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz."